Ťažké ráno? Máme pre teba 5 zaručených receptov proti opici

Poznáme to všetci: nepríjemné ranné stavy po prehýrenej noci. Ale nemusíš sa hanbiť. Áno, ty. Všetci poznáme milióny zaručených rád, ako tieto stavy prekonať. Ako však fungujú v skutočnosti?

1. Nečítaj si zaručené recepty proti opici

meme nie som si isty ci zomieram alebo mam len opicu

Kyslé uhorky proti kyslosti, banány s draslíkom, ktorý si stratil, či odvar z čakanky? Neblázni. Veď ráno si vôbec rád, že si rád. Vlastne nie si rád, ale chcel by si byť rád. Dokonca sme našli článok s odporúčaním piť zázvor, ktorý zabráni tvorbe serotonínu v žalúdku. What? Serotonín = hormón šťastia, a ten určite chceš 😀

2. Flaška k posteli a igelitka možno tiež

via GIPHY

My ti dáme praktické tipy. Je ti blbo, nechceš sa hýbať a ani žiť. To je v poriadku. Preto si k posteli daj veľkú fľašu s vodou. Najlepšie s bublinkami. Igelitka je nám všetkým jasná 😀 Šetríme čas cesty k záchodu a !safety first!. Alkohol je jed, tvoj organizmus je „otrávený“, tzn. čím skôr a čím viac vody vypiješ, tým skôr sa dohydruješ (opak dehydratácie) a vyplavíš alkoholické toxíny z tela von. Easy as that.

3. Počúvaj svoje telo, jedz len, ak si hladný

den po opici

To posledné, čo asi chceš, je jedlo. Tvoje telo je zamestnané vyplavovaním a štiepením toxínov a má fakt málo energie na spracovanie nejakej potravy. Ak však pocítiš naozajstný hlad, je dobre. Najedz sa. Snaž sa mať v jedle všetky makronutrienty – bielkoviny, tuky aj sacharidy. Ak k tomu prihodíš aj niečo sladké, o to lepšie – cukor v tvojom tele je nízky, pretože počas spánku pečeň metabolizovala ten pekelný alkohol, a tak majú bunky málo energie na správne fungovanie. Konečne môžeš jesť Horalku bez výčitiek a na vedecké účely!

stadia triezvenia

4. Káva NO GO, šport NO GO 2

meme preco je slnko tak hlasne

Je v nej síce povzbudzujúci kofeín, ale pôsobí diureticky, teda ešte viac prehĺbi tvoju dehydratáciu, bolesti hlavy a suchosť slizníc. Netreba byť ani premotivovaný – na studenú sprchu a beh na čerstvom vzduchu zabudni. Pri umývaní tela platí: na boľavú hlavu studenú vodu, na telo čo najteplejšiu. Uvoľníš tak svalstvo a roztiahneš cievy – pôsobí to podobne, ako teplo pri šoku. Horúca voda ti pomôže aj uvoľniť toxíny z tela. Ale dávaj si pozor pri tom, ako vyliezaš z vane, ak sa s tebou ešte točí celý svet 🙂

5. Nepi

Prišli sme na to. Tento recept má úspešnosť výskumu 100 %! Nie, vážne. Nie je umenie piť a zabávať sa, ale užiť si večer aj s jabĺčkovým džúsom a so správnymi ľuďmi. Pamätaj, alkohol ti berie happiness z ďalšieho dňa. Tak skús žiť tak, aby si tak často netrpel.

via GIPHY

Podobné články

Komentovať