Fazuľová placka na gril

0 / 5

20 min 4 5 €

115

Fazuľová placka na gril

Sezóna opekačiek a grilovačiek je tu. Ak nefandíš múčnym špekačkám, dáš si radšej niečo zdravšie a dookola grilovať cuketu a šampiňóny je už nuda, skús niečo viac fancy. Napríklad tieto zdravé a super-jednoduché placky, druhým menom fazuľové fašírky. Najlepšie chutia s tvojim obľúbeným dresingom, čo môže byť či už chilli alebo jogurtovo-bylinkový. Alebo ich hoď do celozrnnej žemle a sprav si vegeburger.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

konzerva fazule

1 vajce

1 väčšia mrkva

1 petržlen

petržlenová vňať

pšeničné otruby na zahustenie / prípadne celozrnnú múku / prípadne strúhanku

soľ, mleté čierne korenie, majorán, iné korenie podľa chuti

Tip po študentsky

Placky môžeš pokojne upiecť aj v trúbe, alebo vysmažiť na panvici na troche olivového oleja.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 10 min

Krok 1Fazuľu sceď a rozmixuj ponorným mixérom alebo vidličkou.

Krok 2Pridaj vajce, nastrúhanú uvarenú mrkvu a petržlen, posekanú vňať, soľ, korenie, prisyp trošku otrúb.

Krok 3Vypracuj hmotu, z ktorej sa budú dať tvarovať placky. Ak sa ti rozpadávajú, pridaj vajce alebo prisyp otruby.

Krok 4Griluj na grile s užšími medzierkami na rošte, kým sa na plackách nevytvorí pevnejšia kôrka.

Komentovať