Jednoduché raňajky či večera: španielska tortilla Española

tortilla-espana-recept

0 / 5

25 min 4 2 €

129

Jednoduché raňajky či večera: španielska tortilla Española

Navštívil si už niekedy Španielsko? Isto ti neušlo, že Španieli si „omeletu“ pripravujú na svoj vlastný spôsob. Tortilla Española je dokonca ich tradičným jedlom a v mnohých reštauráciách ju podávajú ako tapas (malú pochúťku k nápojom či predjedlo). Priprav si ju s nami.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

6 vajíčok (podľa veľkosti panvice)

malá cuketa

malá cibuľa

2 zemiaky

korenie (čierne, soľ, kurkuma)

Tip po študentsky

Základnými potravinami španielskej tortilly sú zemiaky a vajíčka. Môžeš však pridať akúkoľvek zeleninu, my sme pridali cuketu.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 15 min

Krok 1Zemiaky si nakrájaj na kúsky, následne ich jemne osmaž na kokosovom oleji.

Krok 2Pridaj nakrájanú cibuľu a cuketu, dus do zmäknutia.

Krok 3Medzitým si rozšľahaj vajíčka v hlbšom tanieri a okoreň zmes.

Krok 4Pridaj zeleninu do vajíčka, premiešaj.

Krok 5Následne vylej zmes do vymastenej panvice a peč na miernom ohni pod pokrievkou asi 10 minút.

Krok 6Otoč tortillu. Polož tanier na panvicu, ktorú spolu s tanierom prevrátiš.

Krok 7Vráť tortillu na oheň na 5 minút, aby sa pripravila aj druhá strana.

Komentovať

recept-pecene-avokado-s-vajickomcokokasa-z-vlociek