Krémová hokkaido polievka – jesenná vitamínová bomba

hokkaido polievka

0 / 5

30 min 6 5 €

147

Krémová hokkaido polievka – jesenná vitamínová bomba

Nástup tekvicovej sezóny hlásia všetky supermarkety, ktoré majú letáky aj regály plné tejto jesennej potraviny. Využi to a priprav si doma túto rýchlu, chutnú a zdravú krémovú polievku z hokkaido tekvice, ktorá je plná vitamínov. Tvoje zdravie poteší vitamín A, draslík, vápnik, železo, horčík ... Vhodná je pre ľudí s cukrovkou a vďaka nízkym kalóriám aj pre kohokoľvek, kto chce zhodiť nejaké to kilečko.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

1 kg hokkaido tekvice

2 mrkvy

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

kurací/zeleninový vývar (nemusí byť)

200 ml mlieka

soľ, korenie

štipka bazalky

štipka muškátového orieška

Tip po študentsky

Tekvicovo-mrkvová polievka má pomerne sladkú chuť. Mrkvu môžeš preto nahradiť zemiakmi.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Nakrájaj tekvicu, mrkvu a cibuľu na drobné kúsky a restuj ich chvíľu na oleji. Tekvicu nemusíš šúpať.

Krok 2Prilej vývar alebo vodu tak, aby bola zelenina ponorená, a var ju až do zmäkknutia (približne 20 minút).

Krok 3Rozmixuj polievku ponorným mixérom.

Krok 4Prilej mlieko a dochuť podľa seba.

Krok 5Servíruj s opraženými tekvicovými semiačkami. Polievku môžeš pokvapkať aj smotanou alebo tekvicovým olejom.

Komentovať

hummus z repy s avokadomdubakova omacka