Ľahký cuketový nákyp s mozzarelou

0 / 5

30 min 10 4 €

90

Ľahký cuketový nákyp s mozzarelou

Komu by sa v horúcom lete chcelo dobrovoľne tráviť akýkoľvek čas navyše v kuchyni? Ani nám nie, preto volíme jednoduché, rýchle a sezónne recepty. Ako napríklad tento zeleninový nákyp z cukety a syra. A ver nám, chutí lepšie, ako vyzerá :)

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

500 g cukety

4 vajcia

100 g strúhaného syra

3 lyžice polohrubej múky, môže byť špaldová

100 g šampiňónov

1/2 prášku do pečiva

5 strúčikov cesnaku

1 cibuľa

mozzarela

čerstvé baby paradajky

soľ, korenie čierne / podľa chuti

Tip po študentsky

Namiesto cukety môžeš použiť aj patizón. Nákyp chutí skvele s tzatzikmi.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Cuketu nastrúhaj, ak je mladá tak aj so šupkou.

Krok 2Všetky ostatné ingrediencie (okrem paradajok) nakrájaj nastrúhaj, alebo nakrájaj

Krok 3šampiňóny na plátky, dobre premiešaj v miske spolu s múkou, vajciami, práškom do pečiva, soľou a koreninami.

Krok 4Zmes vysyp do vymastenej misy na pečenie.

Krok 5Posyp strúhanou mozzarelou a krájanými paradajkami.

Krok 6Peč v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.

Komentovať