Pečené batátové hranolky

batatove hranolceky ako priloha

5 / 5

35 min 8 5 €

60

Pečené batátové hranolky

Bataty, inak nazývané aj sladké zemiaky, zrejme nemusíme predstavovať. Určite poznáš zdravšiu verziu hranolčekov ako prílohu k šťavnatému burgru či len tak k nejakej dobrej omáčke. Ak si ich však ešte neochutnal, toto je výzva. Musíš to hneď napraviť :) Príprava je taká jednoduchá, až sa budeš čudovať, prečo si si ich doposiaľ neupiekol k dobrému večernému filmu.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

500 g sladkých zemiakov

50 ml olivového oleja

soľ

mletá červená paprika

mletá rasca

Tip po študentsky

Chutia výborne s cesnakovým dresingom, ktorý si pripravíš z pochúťkovej smotany a pretlačeného cesnaku.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 25 min

Krok 1Zemiaky umy, ošúp a nakrájaj na hrubšie hranolky.

Krok 2Rúru predhrej na 250 stupňov.

Krok 3Zemiaky nasyp do väčšej misky, posyp soľou, paprikou a kmínom, poriadne premiešaj.

Krok 4Prilej olej a zmes opäť premiešaj.

Krok 5Zemiaky vylož na plech s papierom na pečenie.

Krok 6Teplotu rúry zníž na 220 stupňov.

Krok 7Zemiaky peč približne 25 minút.

Krok 8Zemiaky pozoruj, ak sa ti bude zdať, že sa nedopekajú, mierne zvýš teplotu.

Krok 9Hotové by mali mať na sebe mierne pľuzgieriky a mali by zhnednúť.

Comments
  • Marianna

    Ak to chceli byť po študenstsky tak by ste mali vedieť, že na väčšine internátoch nie sú rúry.

Komentovať

seitan v zemiakovom cesticku