Pohánkové tekvicové rizoto s rozmarínom

pohankove rizoto s tekvicou

0 / 5

40 min 2 5 €

195

Pohánkové tekvicové rizoto s rozmarínom

Traduje sa, že pohánka dodáva silnú, teplú až prehrievajúcu energiu. Preto je pohánka vhodná strava hlavne v zimnom období. Má veľmi priaznivé účinky na imunitný systém a na trávenie, a ak si ju ešte nevyskúšal, odporúčame, pretože je to super potravina. Spolu s krémovou tekvicou a aromatickým rozmarínom ti ulahodí nielen na duši a jazyku, ale aj krásne rozvonia kuchyňu.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

1/2 šálky pohánky

1 šálka vody

menšia cibuľa

1-2 strúčiky cesnaku

1 šálka tekvice (nakrájaná na malé kocky)

1 stopka zeleru (nemusí byť)

čerstvý alebo sušený rozmarín

soľ, č. korenie, kurkuma, č. ml. paprika, *lahôdkové droždie (nemusí byť, ale pridá mierne "syrovú chuť")

olej

Tip po študentsky

Lahôdkové droždie je náhrada pre vegánov a má mierne orieškovo-"syrovú" chuť. Používa sa ako ochucovadlo a je to droždie neaktívne. Má práškovú konzistenciu a vyzerá troška ako strúhanka. Dostať ho v BIO zdravých obchodoch.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 30 min

Krok 1Najprv daj variť pohánku na cca 20 minút, tak ako varíš aj ryžu.

Krok 2Medzitým si nakrájaj cibuľu, cesnak, tekvicu a zeler na malé kocky.

Krok 3Na stredne rozpálenú panvicu daj olej, cibuľu, rozmarín, tekvicu a zeler a nechaj chvíľu smažiť. Občas premiešaj, aby sa cibuľa nepripálila. Pridaj cesnak, soľ, č. korenie, kurkumu, č. ml. papriku a trošku vody a nechaj dusiť kým tekvica nie je mäkká.

Krok 4Do panvice pridaj uvarenú pohánku a dobre pomiešaj. Ak chceš viac krémovú konzistenciu, pridaj trošku vody a nechaj ešte minútku variť.

Komentovať

omacka z cervenej sosovicerestovany tempeh