Pšenový šalát s kelom a medovo-horčicovým dresingom

psenovy-salat-s-kelom-a-medovo-horcicovym-dresingom

0 / 5

2 5 €

10

Pšenový šalát s kelom a medovo-horčicovým dresingom

Ak si správny lenivý gurmán, ktorý ocení spojenia netradičných chutí, pusti sa do prípravy tohto extrémne jednoduchého a ľahkého jedla. Pšeno je zdravá obilnina, na ktorú nedali dopustiť už naše staré mamy. Dá sa pripraviť na sladko aj na slano.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

200 g pšena

100 g kelu

2 až 3 redkvičky

oranžové paradajky

tekvicové semienka

2 PL dijonskej horčice

1 PL medu

40 ml citrónovej šťavy

štipka soli

100 ml olivového oleja

tekvicové semienka na ozdobu

Tip po študentsky

Lepšiu chuť dosiahneš, ak tekvicové semienka pred tým krátko opražíš na troške olivéveho oleja so soľou.

Postup

Krok 1Pšeno uvar podľa inštrukcií na obale.

Krok 2Kelové listy natrhaj na menšie kúsky, reďkovky a paradajky nakrájaj na tenké kolieska.

Krok 3Priprav si dresing zmiešaním horčice, medu, oleja a soli, poriadne rozmiešaj. Dochuť podľa potreby.

Krok 4Uvarené a odkvapkané pšeno podávaj na taniery so zmiešanou zeleninou poliatou dresingom. Dozdob tekvicovými semienkami.

Komentovať

cuketova-pizzakurkumova-omeleta-so-spenatom-a-oriskami