Smotanový bulgur so špenátom, cuketou a šampiňónmi

0 / 5

25 min 5 5 €

128

Smotanový bulgur so špenátom, cuketou a šampiňónmi

Máš chuť na trochu zdravej exotiky? Kurkuma je v indickej kultúre považovaná za veľmi vzácne korenie. Počas predsvadobných slávností ňou zvyknú rodinní príslušníci potierať svadobný pár, aby im priniesla zdravie. Natierať si ho na seba nemusíš, no určite by v tvojom jedálničku tento čarovný žltý prášok nemal chýbať.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

bulgur

200 ml smotany

kurkuma

čierne korenie

listový špenát

cuketa

200 g šampiňónov

štipka chilli

cibuľa

strúčik cesnaku

syr eidam

Tip po študentsky

Pokojne namiesto bulguru môžeš použiť aj ryžu. My sme si chceli oživiť jedálniček.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 15 min

Krok 1Daj variť bulgur podľa návodu na obale.

Krok 2V druhom hrnci opraž nakrájanú cibuľku a pridaj šampiňóny.

Krok 3Za chvíľu pridaj nakrájanú cuketu a zmes okoreň podľa chuti.

Krok 4Po približne dvoch minútach môžeš pridať aj špenát (závisí od toho, ako mäkkú chceš mať cuketu).

Krok 5Špenátu sa neboj. Čerstvý naplní celý hrniec, no po chvíľke varenia sa zmrští.

Krok 6Keď sa ti špenát zmrští, prilej smotanu a pridaj nastrúhaný syr.

Krok 7Na záver primiešaj bulgur v množstve, podľa ktorého chceš mať jedlo husté a sýte.

Komentovať