Výborný falafel s batátovo-cícerovým pyré

0 / 5

80 min 5 5 €

29

Výborný falafel s batátovo-cícerovým pyré

Cícer nie je len o hummuse. Je skvelý aj ako prísada do šalátov, no dá sa z neho pripraviť aj plnohodnotné hlavné jedlo. Obsahuje množstvo bielkovín, zdraviu prospešných živín a nenafukuje ako ostatné strukoviny. Navyše má skvelú sladkastú chuť.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

700 g sušeného cíceru

Hrsť čerstvého koriandra (môže byť aj sušený)

1 čl Kajenského korenia

1 čl mletej rasce

1 čl sladkej papriky

Štipka čierneho korenia

Soľ

Väčšia cibuľa

Hrnček sezamu

5 strúčikov cesnaku

Olivový olej

3 ks batátov

4 PL cícerovej múky (akejkoľvek)

Voda

1 PL masla

Tip po študentsky

Ak sa s vyprážaným jedlom nekamošíš, falafel si môžeš pripraviť aj v trúbe. Bude však trochu suchší.

Postup Príprava: 40 minTepelná úprava: 40 min

Krok 1Cícer namoč do vody a nechaj ho cez noc napučať.

Krok 2Ak sa ti oddelia šupky, vyhoď ich. Cícer sceď a jeden a pol hrnčeka cíceru odlož bokom na pyré.

Krok 3Zvyšok cíceru rozmixuj so 4 strúčikmi cesnaku a všetkými koreniami. Pozor, budeš potrebovať výkonný mixér – z cíceru však nemá vzniknúť hladká kaša, ale formovateľná hmota. Ak je to potrebné, pridaj trochu vody.

Krok 4Nakrájaj cibuľu nadrobno a pridaj ju do cíceru.

Krok 5Pridaj múku a sezam. Dobre premiešaj.

Krok 6Z hmoty formuj placky alebo valčeky, ktoré vyvaľkaj v múke.

Krok 7Cícerové valčeky opraž na panvici. Olej musí byť horúci, ak chceš, aby bol falafel chrumkavý.

Krok 8Medzitým ošúp bataty, uvar ich a vymixuj s cícerom.

Krok 9Pridaj soľ, čierne korenie, vodu a pre zjemnenie pridaj maslo.

Krok 10Pri servírovaní môžeš pyré pokvapkať olivovým alebo tekvicovým olejom.

Komentovať

rizoto-sampinony- syr-ryza