Zdravý nedeľný obed – seitan v zemiakovom cestíčku

seitan v zemiakovom cesticku

0 / 5

30 min 6 8 €

67

Zdravý nedeľný obed – seitan v zemiakovom cestíčku

Poznáš seitan? Je to vlastne pšeničné "mäso", vzniká vyplavením škrobu z pšeničnej múky. Je bohatý na bielkoviny, na 100 g obsahuje až 25 g bielkovín. Preto je skvelou alternatívou mäsa a je obľúbený najmä u vegetariánov a vegánov. Je tiež zdrojom selénu, železa, vápniku a forforu. Jeho chuť sa prispôsobí spôsobu prípravy. Pripraviť si ho môžeš doma, alebo jednoducho kúpiť v obchode. Balený už býva zväčša ochutený. Dnes ti prinášame recept, ako si ho pripraviť v obľúbenom zemiakovom cestíčku.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

balenie ochuteného seitanu

500 g zemiakov

100 ml mlieka (môže byť rastlinné)

2 vajcia (vegáni, použite namočené ľanové semienko)

4 PL hladkej / špaldovej múky

5 strúčikov cesnaku

soľ, majorán

Postup Príprava: 20 minTepelná úprava: 10 min

Krok 1Zemiaky nastrúhaj, samozrejme bez šupky, a nechaj niekoľko minút odležať.

Krok 2Zbav zemiaky vody, prilej mlieko, vajcia, pridaj pretlačený cesnak, múku, osoľ a pridaj majoránku.

Krok 3Zo zmesi priprav cestíčko.

Krok 4Kupovaný seitan nakrájaný na väčšie kusy obaľ v cestíčku.

Krok 5Na panvici rozpáľ olivový olej a obalené kúsky smaž z každej strany niekoľko minút.

Krok 6Podávaj s čerstvou zeleninou, ryžou či šalátom.

Komentovať

pecena korenena kapustabatatove hranolceky ako priloha