Zaži mesto ako domáci: Čo robiť v Trenčíne

Trenčín je mesto, v ktorom sa nudiť nebudeš. Je domovinou najväčšieho slovenského hudobného festivalu, mestom módy. Pod dominantou mesta, Trenčianskym hradom, nájdeš univerzity, kultúru, príjemné zákutia plné zelene aj podniky s dobrým pivkom a niečím na zahryznutie. Všetko máš navyše na dosah ruky, či skôr nohy, keďže vlaková stanica sa nachádza v tesnej blízkosti centra. Ak si na hodinách dejepisu dával pozor, určite si pamätáš legendárny rímsky nápis na skale hradu. Vidieť ho máš možnosť z hotela, ktorý sa nachádza len na skok od stanice. Ak ťa zaujíma trochu tej histórie, môže byť hrad tvojou prvou zastávkou.

napis-na-skale-trencin

Rímsky nápis za oknom hotela

Kam na kávu?

Obľúbeným miestom Trenčanov je kaviareň Coffee Sheep, ktorá sa nachádza na pešej zóne námestia. Okrem výbornej, čerstvo praženej kávy si tu môžeš nakúpiť aj rôzne druhy špeciálnych káv na doma, nakoľko kaviareň je aj pražiarňou a predáva kávu pod vlastnou značkou. Pre kávo-nepičov sú tu v ponuke rôzne druhy chutných limonád, či dokonca čapované pivko. Aj toto je dôvod, prečo to v kaviarni žije aj večer. V lete môžeš posedieť vonku na letnej teraske pod hviezdami s výhľadom na hrad. No nekúp to.

Kam na pivo

Ak si rád vyberáš z veľkého výberu, vyber sa do pivárne Sokolovňa Pub, ktorá sa nachádza neďaleko od futbalového štadióna. Okrem toho, že tu majú desať druhov pív aj dobre varia. Dokonca zdravo, ponuka ich menu poteší aj vegetariánov. A aby návštevníci nepociťovali stereotyp, poriadajú pravidelné súťaže, kvízy, koncerty či premietania športových udalostí. Vnútorný priestor je nefajčiarsky a vonku sa nachádza príjemná letná terasa.

Kam za jedlom?

Ak máš chuť na niečo poriadne, nezdravé a mäsité, skoč do Remy´s Bistro Pub na burger. Počítaj však s tým, že si trošku priplatíš. Ochutnať tu však môžeš špeciálny burger z čiernej žemle.

burger-remys-trencin

Remy´s Bistro Pub

Ak ti mäso nič nehovorí, alebo si radšej dáš niečo zdravšie, navštív vegetariánske bistro Fork Season. Ceny jedla ťa finančne nerzruinujú a varia tu naozaj výborne. Čerešničkou na torte sú ich vynikajúce zdravé sladkosti – či už vegan, raw, glutenfree … Chutia každému.

zdravy-obed-fork-season-trencin

Zdravý obed z Fork Season

vegan-kolac-fork-season

Ďatlový vegan koláč z Fork Season

Malý hlad zaženieš vo fastfoodoch na Mierovom námestí. Výhodou je, že mnohé sú otvorené aj do neskorej noci. Či skorého rána?

mierove-namestie-trencin

Mierové námestie

Kam za kultúrou?

Trenčín býva plný rôznych kultúrnych a hudobných podujatí. V lete sa pravidelne na hrade konajú Trenčianske hradné slávnosti s vystúpeniami rytierov, sokoliarov a inými atrakciami. Ak máš chuť vybehnúť na koncert, pozri si najbližší program v Piano Clube, v ktorom sa konajú pravidelné koncerty známych spevákov i skupín. Komerčná hudba ťa nezaujíma a máš radšej niečo alternatívnejšie? V tom prípade pozri, aký program má Klub Lúč.

piano-club-trencin

Piano Club

Kam za zábavou?

Ak si rád trsneš na zvuky nejakej tej modernej diskohudby, asi najznámejším párty miestom je klub Steps. Pozor však, býva tu celkom plno. Čomu niekedy nerozumieme …

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bcdo2DRhLU9/“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Kam do prírody?

Neďaleko od futbalového štadióna a mestskej plavárne tečie Váh, popri ktorom vedie hrádza. Využívajú ju športuchtiví jedinci na behanie, korčuľovanie či bicyklovanie. Cestou od plavárne sa môžeš dostať aj do športovo-rekreačného areálu Ostrov. Nejedná sa o skutočný ostrov, ale priestor, ktorý sa nachádza medzi riekou Váh a jeho ramenom kanála. Ostrov je príjemným miestom plným zelene, kde si môžeš zašportovať aj oddýchnuť.

Trenčania radi navštevujú aj lesopark Brezina, rozsiahly lesopark nachádzajúci sa na výbežku Strážovských vrchov. Dostaneš sa k nemu ľahko aj zo samotného centra mesta, z Trenčianskeho hradu. Nachádzajú sa tu altánky na bezpečné opekanie, trasy na prechádzky aj bicyklovanie.

lesopark-brezina

Cestička lesoparkom

Best of Trenčín na Instagrame

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BrI3VmYgIwj/“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BrV8diYAe-5/“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BjpLmIYgdgp/“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BrSKcbblnIt/“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BrNo0cTldbD/“ hidecaption=“false“ width=“612″]
Podobné články

Komentovať