20 min 4 5 €
Jesenný kuskus s cuketou a pórikom
Tento recept by sme mohli nazvať zdravým fast-foodom, pretože pri jeho príprave sa vôbec nezapotíš.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
celozrnný kuskus
údené alebo lahôdkové tofu
šampiňóny
stredná cuketa
pórik
jarná cibuľka
zeleninový vývar (nemusí byť)
sójová omáčka
mletá rasca
čierne korenie
Tip po študentsky
Kuskus si môžeš vychutnať aj bez restovaných surovín. Vynechaj šampiňóny a použi len čerstvú zeleninu.Postup Príprava: 5 minTepelná úprava: 15 min
Krok 1Kuskus priprav podľa návodu na obale, alebo ho povar v zeleninovom vývare, chuť bude intenzívnejšia a lepšia.
Krok 2Na troške oleja speň jarnú cibuľku, pridaj na kolieska nakrájanú cuketu, trošku čierneho korenia a restuj.
Krok 3Keď cuketa viac zmäkne, prihoď nakrájané šampiňóny a na kocky nakrájané tofu, okoreň rascou.
Krok 4Po zmäknutí šampiňónov na panvičku prisyp kuskus, poriadne premiešaj a chvíľu opekaj.
Krok 5Ochuť sójovou omáčkou (opatrne, vieš ako je slaná) prípadne iným korením podľa chuti.
Krok 6Podávaj. Chutí výborne s pórikom, čerstvým listovým špenátom a rukolou.