50 min 12 5 €
Ovsený koláčik s lekvárom
Jednoduchý, chutný a zdravý. Čo viac môžeš chcieť? Príprava ti tiež veľa času nezaberie. Tak zober lekvár od mamy a šupni ho na koláč. Hladkú múku môžeš nahradiť aj zomletými ovsenými vločkami - ovsenou múkou a kokosový olej použi namiesto masla, keď chceš byť extra zdravý, ha!
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
120g masla/kokosového oleja
1/2 šálky hnedého cukru
1 šálka hladkej múky/ovsenej múky
1 šálka ovsených vločiek
štipka soli
pohár ľubovoľného lekváru (kyslejší je lepší, napríklad ríbezľový)
3/4 šálky cesta odobrať na posýpku
štipka škorice
Tip po študentsky
Keď je koláčik vychladnutý, môžeš si pripraviť ovocnú omáčku - odporúčame! Jednoducho zmixuj ľubovoľné mrazené ovocie s troškou vody na sorbet a máš koláč so zmrzlinou. No nedaj si, keď to tak dobre vyzerá! Super na letné akcie ako opekačka, kúpačka či len tak.Postup Príprava: 20 minTepelná úprava: 30 min
Krok 1Zohrej trúbu na 180°C.
Krok 2Maslo si mierne roztop, aby bolo mäkké ale nie úplne roztopené a zmiešaj ho s ostatnými surovinami najlepšie rukou, aby sa vytvorilo rozpadavé cesto. Neboj sa, bude to držať, keď sa koláč upečie. 3/4 šálky z tohto cesta si odlož na posýpku.
Krok 3Zbytok cesta daj na okrúhly plech (30cm) a rukami zatlač na spodok. Popichaj vidličkou a daj do mrazničky na 5 minút.
Krok 4Po 5 minútach na to rozotri rovnomerne lekvár, namrv zvyšnú posýpku, daj štipku škorice a daj piecť na 20-30 minút. Koláč po upečení nechaj úplne vychladnúť.