50 min 8 3 €
Hummus z červenej repy s avokádom
Tradičná orientálna pochúťka je už dobre známa aj u nás. Prinášame ti recept na snáď ešte zdravšiu verziu, než je pôvodná. Červená repa by mala byť pravidelnou súčasťou jedálnička každého Slováka, Slovenky, i zahraničného študenta :) Skús si z nej spraviť výborný a jednoduchý hummus. Hodí sa ako výživné jedlo počas celého dňa - na raňajky, olovrant aj ako ľahká večera.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
500 g červenej repy (1 veľká)
400 g cícera v konzerve (prípadne si cícer uvar zo sušeného)
1 citrón
avokádo, reďkovka, rukola a šalát ako príloha podľa chuti
mletý kmín
soľ, čierne korenie
Tip po študentsky
Repu môžeš namiesto varenia upiecť. Dá chuti hummusu nový rozmer.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 40 min
Krok 1Červenú repu uvar v šupke do zmäknutia
Krok 2približne 30 až 40 minút.
Krok 3Uvarenú repu ošúp a nechaj vychladnúť.
Krok 4Repu rozmixuj alebo nakrájaj a rozmiešaj a roztlač v miske s vidličkou spolu s cícerom, šťavou s citróna, kmínom, korením a soľou.
Krok 5Podávaj s celozrnným pečivom, avokádom a zeleninou.