40 min 4 5 €
Výborný exotický kurací šalát s quinoou a ovocím
Tentokrát potešíme mäsožravcov. Pripravili sme recept na svieži a výživný šalát. Ak sa s mäsom predsa len nekamarátiš, pokojne ho vynechaj a nahraď trebárs kozím syrom.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
2 ks kuracích pŕs
Korenie na morčacie prsia/gyros korenie
Mix listového šalátu
Granátové jablko
Hrozno
Avokádo
3 lyžice horčice
2 lyžičky medu
Limetková šťava
Tip po študentsky
Ak nemáš trúbu k dispozícii, dokonči kuracie mäso na panvici. V tom prípade však použi trochu viac oleja.Postup Príprava: 20 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Umy a dôsledne osuš kuracie prsia.
Krok 2Kuracie mäso okoreň a veľmi krátko osmaž na panvici s minimom oleja (len aby zbeleli na povrchu).
Krok 3Prsia ulož na plech vystlaný papierom na pečenie a peč v trúbe 20 minút na 200 stupňoch.
Krok 4Quinou pred varením prelej vriacou vodou. Tým ju zbavíš horkej chuti.
Krok 5Daj ju variť v mierne osolenej vode v pomere 1:2.
Krok 6Do väčšej misky si natrhaj listový šalát, nakrájaj avokádo, pridaj hrozno a granátové jablko.
Krok 7V malej miske zmiešaj horčicu, med, pridaj pár kvapiek limetkovej šťavy.
Krok 8Medovo-horčicovou zálievkou pokvapkaj šalát a pridaj hotové mäso.