20 min 4 5 €
Fazuľová placka na gril
Sezóna opekačiek a grilovačiek je tu. Ak nefandíš múčnym špekačkám, dáš si radšej niečo zdravšie a dookola grilovať cuketu a šampiňóny je už nuda, skús niečo viac fancy. Napríklad tieto zdravé a super-jednoduché placky, druhým menom fazuľové fašírky. Najlepšie chutia s tvojim obľúbeným dresingom, čo môže byť či už chilli alebo jogurtovo-bylinkový. Alebo ich hoď do celozrnnej žemle a sprav si vegeburger.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
konzerva fazule
1 vajce
1 väčšia mrkva
1 petržlen
petržlenová vňať
pšeničné otruby na zahustenie / prípadne celozrnnú múku / prípadne strúhanku
soľ, mleté čierne korenie, majorán, iné korenie podľa chuti
Tip po študentsky
Placky môžeš pokojne upiecť aj v trúbe, alebo vysmažiť na panvici na troche olivového oleja.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 10 min
Krok 1Fazuľu sceď a rozmixuj ponorným mixérom alebo vidličkou.
Krok 2Pridaj vajce, nastrúhanú uvarenú mrkvu a petržlen, posekanú vňať, soľ, korenie, prisyp trošku otrúb.
Krok 3Vypracuj hmotu, z ktorej sa budú dať tvarovať placky. Ak sa ti rozpadávajú, pridaj vajce alebo prisyp otruby.
Krok 4Griluj na grile s užšími medzierkami na rošte, kým sa na plackách nevytvorí pevnejšia kôrka.