25 min 4 2 €
Jednoduché raňajky či večera: španielska tortilla Española
Navštívil si už niekedy Španielsko? Isto ti neušlo, že Španieli si „omeletu“ pripravujú na svoj vlastný spôsob. Tortilla Española je dokonca ich tradičným jedlom a v mnohých reštauráciách ju podávajú ako tapas (malú pochúťku k nápojom či predjedlo). Priprav si ju s nami.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
6 vajíčok (podľa veľkosti panvice)
malá cuketa
malá cibuľa
2 zemiaky
korenie (čierne, soľ, kurkuma)
Tip po študentsky
Základnými potravinami španielskej tortilly sú zemiaky a vajíčka. Môžeš však pridať akúkoľvek zeleninu, my sme pridali cuketu.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 15 min
Krok 1Zemiaky si nakrájaj na kúsky, následne ich jemne osmaž na kokosovom oleji.
Krok 2Pridaj nakrájanú cibuľu a cuketu, dus do zmäknutia.
Krok 3Medzitým si rozšľahaj vajíčka v hlbšom tanieri a okoreň zmes.
Krok 4Pridaj zeleninu do vajíčka, premiešaj.
Krok 5Následne vylej zmes do vymastenej panvice a peč na miernom ohni pod pokrievkou asi 10 minút.
Krok 6Otoč tortillu. Polož tanier na panvicu, ktorú spolu s tanierom prevrátiš.
Krok 7Vráť tortillu na oheň na 5 minút, aby sa pripravila aj druhá strana.