Plnená hokkaido tekvica

zapekaná hokkaido tekvica

0 / 5

60 min 8 €

1380

Plnená hokkaido tekvica

Hokkaido tekvica sa možno dlhšie pečie, ale stojí za to si počkať. Má typickú mierne sladkú chuť a výborne si vychádza v kombinácii s hríbmi a paradajkami. Plnená je hotová gurmánska šmakocina. Tak už ju neobchádzaj v hypermarkete, šupni jednu do košíka a vyskúšaj tento recept.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

hokkaido tekvica

cibuľa

2 väčšie šampiňóny

1 veľká paradajka

paprika

baklažán (nemusí byť)

soľ a korenie podľa chuti

Tip po študentsky

Ideálne jedlo na víkendovú domácu pohodu. Ako prílohu odporúčame šalát a čerstvú zeleninu, prípade celozrnný semienkový chlieb.

Postup Príprava: 15 minTepelná úprava: 45 min

Krok 1Trúbu predhrej na 220 stupňov.

Krok 2Tekvicu rozkroj a vydlab.

Krok 3Na panvici na oleji orestuj na drobno nakrájanú cibuľu, pridaj zvyšnú nakrájanú zeleninu aj s "vydlabancami" z tekvice, podus do mäkka, osoľ a okoreň podľa chuti.

Krok 4Následne zmesou naplň tekvicu.

Krok 5Peč v trúbe, dokedy tekvica nezmäkne cca 45 minút.

Komentovať

zapekané tortillywaldorfsky salat