60 min 8 €
Plnená hokkaido tekvica
Hokkaido tekvica sa možno dlhšie pečie, ale stojí za to si počkať. Má typickú mierne sladkú chuť a výborne si vychádza v kombinácii s hríbmi a paradajkami. Plnená je hotová gurmánska šmakocina. Tak už ju neobchádzaj v hypermarkete, šupni jednu do košíka a vyskúšaj tento recept.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
hokkaido tekvica
cibuľa
2 väčšie šampiňóny
1 veľká paradajka
paprika
baklažán (nemusí byť)
soľ a korenie podľa chuti
Tip po študentsky
Ideálne jedlo na víkendovú domácu pohodu. Ako prílohu odporúčame šalát a čerstvú zeleninu, prípade celozrnný semienkový chlieb.Postup Príprava: 15 minTepelná úprava: 45 min
Krok 1Trúbu predhrej na 220 stupňov.
Krok 2Tekvicu rozkroj a vydlab.
Krok 3Na panvici na oleji orestuj na drobno nakrájanú cibuľu, pridaj zvyšnú nakrájanú zeleninu aj s "vydlabancami" z tekvice, podus do mäkka, osoľ a okoreň podľa chuti.
Krok 4Následne zmesou naplň tekvicu.
Krok 5Peč v trúbe, dokedy tekvica nezmäkne cca 45 minút.