2 5 €
Pšenový šalát s kelom a medovo-horčicovým dresingom
Ak si správny lenivý gurmán, ktorý ocení spojenia netradičných chutí, pusti sa do prípravy tohto extrémne jednoduchého a ľahkého jedla. Pšeno je zdravá obilnina, na ktorú nedali dopustiť už naše staré mamy. Dá sa pripraviť na sladko aj na slano.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
200 g pšena
100 g kelu
2 až 3 redkvičky
oranžové paradajky
tekvicové semienka
2 PL dijonskej horčice
1 PL medu
40 ml citrónovej šťavy
štipka soli
100 ml olivového oleja
tekvicové semienka na ozdobu
Tip po študentsky
Lepšiu chuť dosiahneš, ak tekvicové semienka pred tým krátko opražíš na troške olivéveho oleja so soľou.Postup
Krok 1Pšeno uvar podľa inštrukcií na obale.
Krok 2Kelové listy natrhaj na menšie kúsky, reďkovky a paradajky nakrájaj na tenké kolieska.
Krok 3Priprav si dresing zmiešaním horčice, medu, oleja a soli, poriadne rozmiešaj. Dochuť podľa potreby.
Krok 4Uvarené a odkvapkané pšeno podávaj na taniery so zmiešanou zeleninou poliatou dresingom. Dozdob tekvicovými semienkami.