Hummus z červenej repy s avokádom

0 / 5

50 min 8 3 €

44

Hummus z červenej repy s avokádom

Tradičná orientálna pochúťka je už dobre známa aj u nás. Prinášame ti recept na snáď ešte zdravšiu verziu, než je pôvodná. Červená repa by mala byť pravidelnou súčasťou jedálnička každého Slováka, Slovenky, i zahraničného študenta :) Skús si z nej spraviť výborný a jednoduchý hummus. Hodí sa ako výživné jedlo počas celého dňa - na raňajky, olovrant aj ako ľahká večera.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

500 g červenej repy (1 veľká)

400 g cícera v konzerve (prípadne si cícer uvar zo sušeného)

1 citrón

avokádo, reďkovka, rukola a šalát ako príloha podľa chuti

mletý kmín

soľ, čierne korenie

Tip po študentsky

Repu môžeš namiesto varenia upiecť. Dá chuti hummusu nový rozmer.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 40 min

Krok 1Červenú repu uvar v šupke do zmäknutia

Krok 2približne 30 až 40 minút.

Krok 3Uvarenú repu ošúp a nechaj vychladnúť.

Krok 4Repu rozmixuj alebo nakrájaj a rozmiešaj a roztlač v miske s vidličkou spolu s cícerom, šťavou s citróna, kmínom, korením a soľou.

Krok 5Podávaj s celozrnným pečivom, avokádom a zeleninou.

Komentovať