20 min 4 5 €
Farebná zeleninová „čína“
Čerstvé suroviny nie sú vždy po ruke a pri varení treba čas od času siahnuť napríklad aj po mrazenej zelenine. Máme však pre teba dobrú správu - niektorá mrazená zelenina má rovnako zdravotné benefity pre tvoje telo, ako aj čerstvá. Živiny rozpustné v tukoch, napríklad vitamíny A a E sa zachovávajú aj pri mrazení. Medzi zeleninu vhodnú na mrazenie patria mrkva, hrášok, aj kukurica. Práve tie sme použili aj pri tomto chutnom a nutrične vyváženom recepte.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
lahôdkové tofu
mrazená zelenina (mrkva, hrášok, kukurica)
zeleninový bujón
zmes čínskeho korenia a soľ
zemiakový škrob na zahustenie
šampiňóny
Tip po študentsky
Ak nemáš čerstvú ani mrazenú zeleninu, môžeš použiť aj zeleninu z konzervy. Vždy si preštuduj zloženie, či nie je plné zbytočných aditív.Postup Príprava: 5 minTepelná úprava: 15 min
Krok 1Najprv si priprav omáčku na zahustenie. V šálke vody rozpusť a povar zeleninový bujón. Po zovretí pridaj za lyžicu zemiakového škrobu rozpusteného v troške studenej vody a premiešaj. Mala by ti vzniknúť mazľavejšia (nie príliš hustá) zmes.
Krok 2Medzitým na oleji smaž šampiňóny, nakrájané tofu a mrazenú zeleninu
Krok 3ochuť soľou a čínskym korením.
Krok 4Hotovú zeleninovú zmes prelej pripravenou omáčkou a var na strednom ohni ešte asi minútu.
Krok 5Podávaj so šalátom a varenými zemiakmi, či ľubovoľnou prílohou.