30 min 2 5 €
Špargľové rizoto s mätou a citrónom
Recept pre všetkých, ktorí majú radi trochu exotiky a kombináciu nových chutí. Jasmínová ryža nie je lepivá a výsledné rizoto nie je krémové, naopak je veľmi osviežujúce a ľahké. Ideálny obed na horúce letné dni.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
1 hrnček jasmínovej ryže
3-4 špargle
menšia cibuľa
väčšia mrkva
citrón
lístky mäty
soľ
čierne korenie
Tip po študentsky
Môžeš použiť aj iný druh ryže, neboj sa experimentovať.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Ryžu uvar do zmäknutia podľa návodu na obale, vo vode spolu s nakrájanou mrkvou.
Krok 2Špargľu ošúp tak, že odstrániš hrubšie časti stonky.
Krok 3Ošúpanú špargľu povar vo vriacej vode. Pozor, veľmi ľahko sa vie rozvariť. Var ju radšej kratšie, okolo 8 minút, a potom ju nechaj dôjsť v horúcej vode bez varu do mäkka.
Krok 4Na troche oleja posmaž na drobno nakrájanú cibuľu, potom pridaj uvarenú zliatu ryžu s mrkvou a osoľ.
Krok 5Prihoď nakrájanú uvarenú špargľu, pokvapkaj šťavou z citróna a nakoniec pridaj lístky mäty.
Krok 6Podľa potreby dochuť soľou a čiernym korením.
Krok 7Rizoto len premiešaj a zohrej na panvici, následne podávaj.