Špargľové rizoto s mätou a citrónom

sparglove rizoto s matou a citronom

0 / 5

30 min 2 5 €

950

Špargľové rizoto s mätou a citrónom

Recept pre všetkých, ktorí majú radi trochu exotiky a kombináciu nových chutí. Jasmínová ryža nie je lepivá a výsledné rizoto nie je krémové, naopak je veľmi osviežujúce a ľahké. Ideálny obed na horúce letné dni.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

1 hrnček jasmínovej ryže

3-4 špargle

menšia cibuľa

väčšia mrkva

citrón

lístky mäty

soľ

čierne korenie

Tip po študentsky

Môžeš použiť aj iný druh ryže, neboj sa experimentovať.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Ryžu uvar do zmäknutia podľa návodu na obale, vo vode spolu s nakrájanou mrkvou.

Krok 2Špargľu ošúp tak, že odstrániš hrubšie časti stonky.

Krok 3Ošúpanú špargľu povar vo vriacej vode. Pozor, veľmi ľahko sa vie rozvariť. Var ju radšej kratšie, okolo 8 minút, a potom ju nechaj dôjsť v horúcej vode bez varu do mäkka.

Krok 4Na troche oleja posmaž na drobno nakrájanú cibuľu, potom pridaj uvarenú zliatu ryžu s mrkvou a osoľ.

Krok 5Prihoď nakrájanú uvarenú špargľu, pokvapkaj šťavou z citróna a nakoniec pridaj lístky mäty.

Krok 6Podľa potreby dochuť soľou a čiernym korením.

Krok 7Rizoto len premiešaj a zohrej na panvici, následne podávaj.

Komentovať

restovany tempehcokoladova torta s kuskusom