30 min 10 4 €
Ľahký cuketový nákyp s mozzarelou
Komu by sa v horúcom lete chcelo dobrovoľne tráviť akýkoľvek čas navyše v kuchyni? Ani nám nie, preto volíme jednoduché, rýchle a sezónne recepty. Ako napríklad tento zeleninový nákyp z cukety a syra. A ver nám, chutí lepšie, ako vyzerá :)
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
500 g cukety
4 vajcia
100 g strúhaného syra
3 lyžice polohrubej múky, môže byť špaldová
100 g šampiňónov
1/2 prášku do pečiva
5 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
mozzarela
čerstvé baby paradajky
soľ, korenie čierne / podľa chuti
Tip po študentsky
Namiesto cukety môžeš použiť aj patizón. Nákyp chutí skvele s tzatzikmi.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Cuketu nastrúhaj, ak je mladá tak aj so šupkou.
Krok 2Všetky ostatné ingrediencie (okrem paradajok) nakrájaj nastrúhaj, alebo nakrájaj
Krok 3šampiňóny na plátky, dobre premiešaj v miske spolu s múkou, vajciami, práškom do pečiva, soľou a koreninami.
Krok 4Zmes vysyp do vymastenej misy na pečenie.
Krok 5Posyp strúhanou mozzarelou a krájanými paradajkami.
Krok 6Peč v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.