30 min 5 3 €
Gurmánska dubáková omáčka
Možno máš pocit, že dubáková omáčka je až príliš fancy a mimo tvoje kuchárske i časové možnosti. Vyvedieme ťa z omylu. Za pár minút môžeš mať hotové neskutočné slávnostné jedlo, ktorým sa môžeš blysnúť aj pred svokrou. Hodí sa k cestovinám, ryži a keď to chceš poriadne, k špaldovým knedlíkom. Dubáky zoženieš zadarmo, ak sa vypravíš do lesa s košíčkom a najlepšie aj nožíčkom. Tento recept máme od rakúskeho šéfkuchára. Ver nám, lepšiu si ešte nejedol :)
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
500 g dubákov
50 g múky
250 ml šľahačkovej smotany
80 g masla
100 ml vývaru (nemusí byť, stačí použiť aj zeleninový bujón rozpustený vo vode)
celé čierne a biele korenie, soľ
Tip po študentsky
Na omáčku môžeš použiť aj iné hríby, napríklad šampiňóny.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Dubáky nakrájaj na väčšie kúsky, na panvicu daj maslo/olej, rozohrej a pridaj dubáky.
Krok 2Pridaj celé biele a čierne korenie (stačí trošku) a podus asi 20 minút.
Krok 3Z masla a múky si sprav svetlú zápražku, zrieď ju vývarom/bujónom a pridaj k uduseným dubákom.
Krok 4Prilej smotanu, nechaj zovrieť a odstav panvicu z ohňa.
Krok 5Podávaj k cestovinám, ryži alebo knedlíkom.