Gurmánska dubáková omáčka

dubakova omacka

0 / 5

30 min 5 3 €

4012

Gurmánska dubáková omáčka

Možno máš pocit, že dubáková omáčka je až príliš fancy a mimo tvoje kuchárske i časové možnosti. Vyvedieme ťa z omylu. Za pár minút môžeš mať hotové neskutočné slávnostné jedlo, ktorým sa môžeš blysnúť aj pred svokrou. Hodí sa k cestovinám, ryži a keď to chceš poriadne, k špaldovým knedlíkom. Dubáky zoženieš zadarmo, ak sa vypravíš do lesa s košíčkom a najlepšie aj nožíčkom. Tento recept máme od rakúskeho šéfkuchára. Ver nám, lepšiu si ešte nejedol :)

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

500 g dubákov

50 g múky

250 ml šľahačkovej smotany

80 g masla

100 ml vývaru (nemusí byť, stačí použiť aj zeleninový bujón rozpustený vo vode)

celé čierne a biele korenie, soľ

Tip po študentsky

Na omáčku môžeš použiť aj iné hríby, napríklad šampiňóny.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Dubáky nakrájaj na väčšie kúsky, na panvicu daj maslo/olej, rozohrej a pridaj dubáky.

Krok 2Pridaj celé biele a čierne korenie (stačí trošku) a podus asi 20 minút.

Krok 3Z masla a múky si sprav svetlú zápražku, zrieď ju vývarom/bujónom a pridaj k uduseným dubákom.

Krok 4Prilej smotanu, nechaj zovrieť a odstav panvicu z ohňa.

Krok 5Podávaj k cestovinám, ryži alebo knedlíkom.

Komentovať

hokkaido polievkakaramelizovany tempeh