25 min 5 5 €
Smotanový bulgur so špenátom, cuketou a šampiňónmi
Máš chuť na trochu zdravej exotiky? Kurkuma je v indickej kultúre považovaná za veľmi vzácne korenie. Počas predsvadobných slávností ňou zvyknú rodinní príslušníci potierať svadobný pár, aby im priniesla zdravie. Natierať si ho na seba nemusíš, no určite by v tvojom jedálničku tento čarovný žltý prášok nemal chýbať.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
bulgur
200 ml smotany
kurkuma
čierne korenie
listový špenát
cuketa
200 g šampiňónov
štipka chilli
cibuľa
strúčik cesnaku
syr eidam
Tip po študentsky
Pokojne namiesto bulguru môžeš použiť aj ryžu. My sme si chceli oživiť jedálniček.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 15 min
Krok 1Daj variť bulgur podľa návodu na obale.
Krok 2V druhom hrnci opraž nakrájanú cibuľku a pridaj šampiňóny.
Krok 3Za chvíľu pridaj nakrájanú cuketu a zmes okoreň podľa chuti.
Krok 4Po približne dvoch minútach môžeš pridať aj špenát (závisí od toho, ako mäkkú chceš mať cuketu).
Krok 5Špenátu sa neboj. Čerstvý naplní celý hrniec, no po chvíľke varenia sa zmrští.
Krok 6Keď sa ti špenát zmrští, prilej smotanu a pridaj nastrúhaný syr.
Krok 7Na záver primiešaj bulgur v množstve, podľa ktorého chceš mať jedlo husté a sýte.