30 min 4 5 €
Jarné čínske rezance so špargľou a špenátom
Nemáš čas variť, máš chuť na nejakú "šmakocinu" a ďalšou podmienkou je, že by to nemal byť žiaden junk food? Tento výborný recept si pripravíš za chvíľku. A o zdravie na tanieri nebude núdza :)
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
balenie hrubších čínskych rezancov
zväzok špargle
šampiňóny
listový špenát
tofu
2 strúčiky cesnaku
sójová omáčka
čierne korenie
Tip po študentsky
Namiesto tofu môžeš použiť kuracie prsia. Odporúčame ich posypať sezamom.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Čínske rezance uvar vo vriacej vode, avšak kratšie, ako sa píše na obale. Preceď ich z vody keď budú ešte akoby tesne pred dovarením. Opláchni studenou vodou a odlož nabok.
Krok 2Špargľu očisti tak, že odstrániš zhrubnuté časti stonky a var ju asi 5 minút vo vriacej osolenej vode.
Krok 3Na troške oleja na panvici orestuj na drobnučko nakrájaný cesnak.
Krok 4Pridaj na plátky nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájané tofu, podlej troškou vody, okoreň, pokvapkaj sójovkou a restuj asi 5 minút na strednom ohni.
Krok 5Do zmesi pridaj nedovarené rezance, špargľu, ak je treba, podlej troškou vody a za stáleho miešania restuj na miernom plameni. Ochuť sójovou omáčkou.
Krok 6Podávaj s čerstvým špenátom, prípadne inou zeleninou podľa chuti.
Krok 7