Jarné čínske rezance so špargľou a špenátom

cinske-rezance-spargla-recept

0 / 5

30 min 4 5 €

990

Jarné čínske rezance so špargľou a špenátom

Nemáš čas variť, máš chuť na nejakú "šmakocinu" a ďalšou podmienkou je, že by to nemal byť žiaden junk food? Tento výborný recept si pripravíš za chvíľku. A o zdravie na tanieri nebude núdza :)

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

balenie hrubších čínskych rezancov

zväzok špargle

šampiňóny

listový špenát

tofu

2 strúčiky cesnaku

sójová omáčka

čierne korenie

Tip po študentsky

Namiesto tofu môžeš použiť kuracie prsia. Odporúčame ich posypať sezamom.

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Čínske rezance uvar vo vriacej vode, avšak kratšie, ako sa píše na obale. Preceď ich z vody keď budú ešte akoby tesne pred dovarením. Opláchni studenou vodou a odlož nabok.

Krok 2Špargľu očisti tak, že odstrániš zhrubnuté časti stonky a var ju asi 5 minút vo vriacej osolenej vode.

Krok 3Na troške oleja na panvici orestuj na drobnučko nakrájaný cesnak.

Krok 4Pridaj na plátky nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájané tofu, podlej troškou vody, okoreň, pokvapkaj sójovkou a restuj asi 5 minút na strednom ohni.

Krok 5Do zmesi pridaj nedovarené rezance, špargľu, ak je treba, podlej troškou vody a za stáleho miešania restuj na miernom plameni. Ochuť sójovou omáčkou.

Krok 6Podávaj s čerstvým špenátom, prípadne inou zeleninou podľa chuti.

Krok 7

Komentovať

recept-pesto-medvedi-cesnak-vlasske-orechyVodné tradície na Veľkú noc neboli len o oblievačke