20 min 4 5 €
Lenivý lievanec: banánové lievance s javorovým sirupom
Milovník sladkých dobrôt zbystri pozornosť! Dnešný recept je určený pre mlsné, ale predovšetkým náročné jazýčky. Budeš potrebovať len pár ingrediencií a môžeš si kraľovať s výdatnými raňajkami, obedom, ba pokojne aj večerou. A nie nadarmo sa tomuto pokrmu hovorí lenivý lievanec, príprava ti zaberie len niekoľko minút času a ujmu neutrpí ani tvoj finančný rozpočet. A ako na tie lenivé lievance? Čítaj nižšie..
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
2 stredne veľké banány
100 g ovsených vločiek
½ čajovej lyžičky škorice
1 vajce
Kokosový olej
Džem alebo javorový sirup podľa chuti
Tip po študentsky
Pre sviežu chuť a dozdobenie podávaj s kúskami ovocia, vlašských orechov alebo plátkami mandlí.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 10 min
Krok 1Vločky rozmixuj na jemno, pridaj k nim škoricu a zmiešaj.
Krok 2V miske si roztlač banány na kašu a pridaj ich k rozomletej zmesi vločiek a škorici.
Krok 3Pripravené ingrediencie zmiešaj dokopy tak, aby sa vytvorila zmes – „cesto“. Ak by sa ti zdalo príliš tuhé, môžeš ho zriediť troškou mlieka.
Krok 4Priprav si polievkovú naberačku alebo inú šikovnú pomocnicu, ktorou budeš cesto rovnomerne nalievať na panvicu.
Krok 5Rozohrej kvapku kokosového oleja na panvici a začni nalievať zmes na lievance. Dôkladne opeč z každej strany.
Krok 6Podávaj s džemom alebo javorovým sirupom.
Krok 7Dobrú chuť!