Jesenný šalát s hokkaido tekvicou a mungo klíčkami

5 / 5

30 min 4 5 €

2031

Jesenný šalát s hokkaido tekvicou a mungo klíčkami

Sezónnosť by mala byť jedným z tvojich najhlavnejších výživových poradcov. Jeseni kraľuje tekvica, ešteže je taká chutná. V článku v magazíne sme ťa nedávno naučili klíčiť semienka. Dnes môžeš svoje poznatky využiť a pripraviť si šalát z klíčkov fazuliek mungo a s pečenou tekvicou. P.S. Výborne skladné krabičkové jedlo na cesty, do školy aj kancelárie.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

hokkaido tekvica

mungo klíčky

paradajky

listový špenát, rukola, šalát podľa chuti

čierny sezam

Postup Príprava: 15 minTepelná úprava: 15 min

Krok 1Tekvicu rozkroj, vydlab a nakrájaj na kocky.

Krok 2Daj na plech pokrytý papierom na pečenie.

Krok 3Peč pri teplote 200 stupňov do zmäknutia, približne 10 až 15 minút.

Krok 4Šalát natrhaj, paradajky nakrájaj a navstvy na seba spolu s upečenou tekviou a klíčkami.

Krok 5Pre lepšiu chuť i zdravie posyp čiernym sezamom.

Comments
  • Anna Fumačová

Komentovať

karamelizovany tempehsmotanovy bulgur s cuketou a spenatom