30 min 4 5 €
Jesenný šalát s hokkaido tekvicou a mungo klíčkami
Sezónnosť by mala byť jedným z tvojich najhlavnejších výživových poradcov. Jeseni kraľuje tekvica, ešteže je taká chutná. V článku v magazíne sme ťa nedávno naučili klíčiť semienka. Dnes môžeš svoje poznatky využiť a pripraviť si šalát z klíčkov fazuliek mungo a s pečenou tekvicou. P.S. Výborne skladné krabičkové jedlo na cesty, do školy aj kancelárie.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
hokkaido tekvica
mungo klíčky
paradajky
listový špenát, rukola, šalát podľa chuti
čierny sezam
Postup Príprava: 15 minTepelná úprava: 15 min
Krok 1Tekvicu rozkroj, vydlab a nakrájaj na kocky.
Krok 2Daj na plech pokrytý papierom na pečenie.
Krok 3Peč pri teplote 200 stupňov do zmäknutia, približne 10 až 15 minút.
Krok 4Šalát natrhaj, paradajky nakrájaj a navstvy na seba spolu s upečenou tekviou a klíčkami.
Krok 5Pre lepšiu chuť i zdravie posyp čiernym sezamom.