30 min 2 5 €
Marinované tofu na šampiňónoch s detox šalátom
Tofu dokáže očariť a nie je pravda, že je bez chuti, ako si mnohí myslia. Dôležitá je jeho príprava a chutná marináda dá chuť akémukoľvek jedlu. Vyskúšaj túto, ktorej príprava je maximálne jednoduchá a výsledok za to stojí.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
biele tofu
olivový olej
šampiňóny
soľ
zmes korenia na steaky
varená cvikla
mrkva
ľadový šalát
rukola
Tip po študentsky
Tofu môžeš nechať v marináde pokojne aj cez noc.Postup Príprava: 20 minTepelná úprava: 10 min
Krok 1Tofu si daj na niekoľko hodín marinovať do marinády: Najskôr tofu rozkroj pozdĺžne na polovicu, vysaj a vymačkaj z neho čo najviac vody.
Krok 2Marinádu si priprav z olivového oleja, soli a korenia na steaky. Do marinády ponor "vysušené tofu". Nemusí sa topiť v oleji, môžeš ho raz za čas otočiť. Tofu nechaj v marináde aspoň 3 hodiny.
Krok 3Šampiňóny nakrájaj na tenké plátky, marinované tofu ulož do vhodnej zapekacej misy, oblož šampiňónmi a peč pri 180 stupňoch dokým šampiňóny i tofu nezhnednú.
Krok 4Priprav si šalát: Rukolu zalej trochou olivového oleja, osoľ, premiešaj a nechaj chvíľu odstáť.
Krok 5Napokon primiešaj zvyšnú nakrájanú zeleninu a šalát máš hotový. Podávaj s pečeným tofu.