35 min 8 5 €
Pečené batátové hranolky
Bataty, inak nazývané aj sladké zemiaky, zrejme nemusíme predstavovať. Určite poznáš zdravšiu verziu hranolčekov ako prílohu k šťavnatému burgru či len tak k nejakej dobrej omáčke. Ak si ich však ešte neochutnal, toto je výzva. Musíš to hneď napraviť :) Príprava je taká jednoduchá, až sa budeš čudovať, prečo si si ich doposiaľ neupiekol k dobrému večernému filmu.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
500 g sladkých zemiakov
50 ml olivového oleja
soľ
mletá červená paprika
mletá rasca
Tip po študentsky
Chutia výborne s cesnakovým dresingom, ktorý si pripravíš z pochúťkovej smotany a pretlačeného cesnaku.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 25 min
Krok 1Zemiaky umy, ošúp a nakrájaj na hrubšie hranolky.
Krok 2Rúru predhrej na 250 stupňov.
Krok 3Zemiaky nasyp do väčšej misky, posyp soľou, paprikou a kmínom, poriadne premiešaj.
Krok 4Prilej olej a zmes opäť premiešaj.
Krok 5Zemiaky vylož na plech s papierom na pečenie.
Krok 6Teplotu rúry zníž na 220 stupňov.
Krok 7Zemiaky peč približne 25 minút.
Krok 8Zemiaky pozoruj, ak sa ti bude zdať, že sa nedopekajú, mierne zvýš teplotu.
Krok 9Hotové by mali mať na sebe mierne pľuzgieriky a mali by zhnednúť.
Ak to chceli byť po študenstsky tak by ste mali vedieť, že na väčšine internátoch nie sú rúry.
Smutná pravda … Podľa našich info je zopár študentských šťastlivcov, ktorí na intráku rúru majú. Tento recept však ocenia skôr študenti žijúci v podnájmoch v bytoch, či doma u rodičov.