Restovaný tempeh – falošná „pečienka“

restovany tempeh

0 / 5

25 min 2 5 €

4900

Restovaný tempeh – falošná „pečienka“

Tempeh je dobrá náhrada pre tých, ktorí nejedia mäso. Svojim bielkovinovým zložením je vhodnou potravinou v jedálničkoch vegánov, vegetariánov i všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a chutne. (Schválené dokonca aj mäsožrútmi). Tempeh je vyrobený z fermentovanej sóje – pozor, od tofu má ďaleko. Dostať ho kúpiť v BIO obchodoch i niektorých komerčných reťazcoch.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

1 stredne veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

čerstvá paprika

tempeh (údený)

2 PL sójová omáčka

1 dcl vody

1 ČL rasca, 1 PL č. ml. paprika, soľ, č. korenie, čili (nemusí byť)

1 PL hl. múka alebo kukuričný či zemiakový škrob + 3 PL vody (na zahustenie)

olej

Tip po študentsky

Falošná restovaná pečienka sa najlepšie hodí s haluškami ale ak nemáš čas na ich prípravu, cestoviny poslúžia tiež. Rýchly recept na halušky ak máš haluškovač: zmiešaj múku s vodou, kým sa nevytvorí hustá masa, ktorú potom pretlačíš cez haluškovač do hrnca s horúcou vodou. Halušky, ktoré vyplávajú na povrch vyberieš so sitkom a wualá. Niečo kyslé k tomu a máš dokonalý recept.

Postup Príprava: 5 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Do mierne rozpáleného hrnca daj olej, cibuľu, papriku a soľ a nechaj dusiť pod pokrievkou. Soľ urýchli proces uvarenia papriky.

Krok 2Pridaj cesnak, tempeh, rascu a č. korenie a orestuj tempeh do zlata.

Krok 3Potom pridaj mletú papriku, čili, vodu a chvíľu miešaj. Primiešaj škrob zmiešaný s vodou a miešaj, kým omáčka nezhustne.

Krok 4Nakoniec pridaj sójovú omáčku na dochutenie, ale pozor aby si to nepresolil.

Komentovať

pohankove rizoto s tekvicousparglove rizoto s matou a citronom