30 min 2 7 €
Zapekaná cuketa s hermelínovým lečom
Sezóna cukety sa pomaly blíži. Ak sa nevieš dočkať, pohodovú cuketu kúpiš aj v obchode. Plnenú cuketu snáď poznáme všetci, ale skúšal si ju už aj s lečom?
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
väčšia cuketa
cibuľa
paprika
2
3 zrelé paradajky
vajíčko
ryža (nemusí byť)
hermelín
olivový olej
soľ
koreniny (oregano, bazalka, čierne korenie ...)
Tip po študentsky
Namiesto cukety môžeš použiť aj baklažán. Bude sa však dlhšie piecť, nakoľko je tvrdší.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Na troške olivového oleja do zlatista opeč cibuľku.
Krok 2Pridaj na kocky nakrájanú papriku, osoľ, okoreň a opekaj asi 10 minút.
Krok 3Zatiaľ si na kocky nakrájaj 2-3 zrelé rajčiny. Prihoď do panvice a chvíľu opekaj.
Krok 4Ak máš niečo v chladničke, čoho sa chceš zbaviť (napríklad ryžu z predvčera), pokojne ju prihoď.
Krok 5Pridaj rozbité vajíčko a rozmiešaj.
Krok 6Okoreň podľa chuti
Krok 7bazalka, oregáno, pridaj na kocky nakrájaný hermelín.
Krok 8Cuketu rozkroj, vydlab a upeč v predhriatej rúre na 180 stupňoch do zmäknutia.
Krok 9Upečenú cuketu naplň hotovou zmesou.