30 min 6 8 €
Zdravý nedeľný obed – seitan v zemiakovom cestíčku
Poznáš seitan? Je to vlastne pšeničné "mäso", vzniká vyplavením škrobu z pšeničnej múky. Je bohatý na bielkoviny, na 100 g obsahuje až 25 g bielkovín. Preto je skvelou alternatívou mäsa a je obľúbený najmä u vegetariánov a vegánov. Je tiež zdrojom selénu, železa, vápniku a forforu. Jeho chuť sa prispôsobí spôsobu prípravy. Pripraviť si ho môžeš doma, alebo jednoducho kúpiť v obchode. Balený už býva zväčša ochutený. Dnes ti prinášame recept, ako si ho pripraviť v obľúbenom zemiakovom cestíčku.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
balenie ochuteného seitanu
500 g zemiakov
100 ml mlieka (môže byť rastlinné)
2 vajcia (vegáni, použite namočené ľanové semienko)
4 PL hladkej / špaldovej múky
5 strúčikov cesnaku
soľ, majorán
Postup Príprava: 20 minTepelná úprava: 10 min
Krok 1Zemiaky nastrúhaj, samozrejme bez šupky, a nechaj niekoľko minút odležať.
Krok 2Zbav zemiaky vody, prilej mlieko, vajcia, pridaj pretlačený cesnak, múku, osoľ a pridaj majoránku.
Krok 3Zo zmesi priprav cestíčko.
Krok 4Kupovaný seitan nakrájaný na väčšie kusy obaľ v cestíčku.
Krok 5Na panvici rozpáľ olivový olej a obalené kúsky smaž z každej strany niekoľko minút.
Krok 6Podávaj s čerstvou zeleninou, ryžou či šalátom.