30 min 5 7 €
Pečený karfiol s cícerom a granátovým jablkom
Granátové jablko je exotické ovocie so sladkokyslou chuťou. Je obľúbenou súčasťou jedál v mnohých krajinách. Prinášame ti inšpiráciu ne extrémne zdravý a maximálne jednoduchý recpet, kde si chuť semienok granátového jablka naozaj dobre rozumie s koreneným upečeným karfiolom.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
2 hlavičky karfiolu rozdelené na stredné kúsky
2 PL repkového alebo iného oleja
1/2 šálky vareného cíceru
1 ČL kurkumy
1 ČL celej rasce
soľ, čierne korenie
1 menšia šalotka, nakrájaná na drobno
2 ČL citrónovej šťavy
2 ČL medu
1/3 pohára čerstvých semienok z granátového jablka
na drobno nasekaná petržlenová vňať
Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Trúbu predhrej na 220 stupňov.
Krok 2Na papieri na pečenie rozlož karfiol, polej olejom, posyp kurkumou, kmínom, soľou a korením.
Krok 3Peč asi 20 minút, pokým je karfiol do zlatista a chrumkava upečený.
Krok 4Medzitým vlož nasekanú šalotku do misky, zalej studenou vodou. Nechaj lúhovať 20 minút, kým sa karfiol pečie, následne cibuľu preceď.
Krok 5Upečený karfiol polej citrónovou šťavou a medom. Nechaj vychladnúť.
Krok 6Vo veľkej mise zmiešaj karfiol, vysušenú šalotku, cícer, petržlenovú vňať a semená granátového jablka.
Krok 7Podávaj "v izbovej teplote", nie horúce.