Pečený karfiol s cícerom a granátovým jablkom

restovany-karfiol-s-granatovym-jablkom-recept

0 / 5

30 min 5 7 €

1073

Pečený karfiol s cícerom a granátovým jablkom

Granátové jablko je exotické ovocie so sladkokyslou chuťou. Je obľúbenou súčasťou jedál v mnohých krajinách. Prinášame ti inšpiráciu ne extrémne zdravý a maximálne jednoduchý recpet, kde si chuť semienok granátového jablka naozaj dobre rozumie s koreneným upečeným karfiolom.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

2 hlavičky karfiolu rozdelené na stredné kúsky

2 PL repkového alebo iného oleja

1/2 šálky vareného cíceru

1 ČL kurkumy

1 ČL celej rasce

soľ, čierne korenie

1 menšia šalotka, nakrájaná na drobno

2 ČL citrónovej šťavy

2 ČL medu

1/3 pohára čerstvých semienok z granátového jablka

na drobno nasekaná petržlenová vňať

Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Trúbu predhrej na 220 stupňov.

Krok 2Na papieri na pečenie rozlož karfiol, polej olejom, posyp kurkumou, kmínom, soľou a korením.

Krok 3Peč asi 20 minút, pokým je karfiol do zlatista a chrumkava upečený.

Krok 4Medzitým vlož nasekanú šalotku do misky, zalej studenou vodou. Nechaj lúhovať 20 minút, kým sa karfiol pečie, následne cibuľu preceď.

Krok 5Upečený karfiol polej citrónovou šťavou a medom. Nechaj vychladnúť.

Krok 6Vo veľkej mise zmiešaj karfiol, vysušenú šalotku, cícer, petržlenovú vňať a semená granátového jablka.

Krok 7Podávaj "v izbovej teplote", nie horúce.

Komentovať

quinoa-salat