Plnené zapekané bataty

0 / 5

55 min 4 5 €

1215

Plnené zapekané bataty

Bataty, alebo sladké zemiaky, chutia výborne zapečené s roztekajúcim sa syrom. Skús si k nim pripraviť zdravú plnku z tofu, či fazuliek.

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

4 väčšie bataty (sladké zemiaky)

tofu / konzerva fazule

syr

soľ, korenie podľa chuti (oregano, bazalka...)

Tip po študentsky

Plnku si môžeš pripraviť z čohokoľvek, čo ti chutí. Kreativite sa medze nekladú.

Postup Príprava: 15 minTepelná úprava: 40 min

Krok 1Bataty poriadne umy, poprepichuj vidličkou a peč v predhriatej rúre na 200 stupňov do ich zmäknutia, približne 40 minút. (Bataty môžeš aj uvariť, doba varenia bude kratšia, ale budú zároveň mäkšie a krehkejšie, čiže manipulácia s nimi bude náročnejšia. Pri varení ich najprv rozkroj na polovičky).

Krok 2Priprav si náplň. Rozmačkaj tofu, alebo fazuľu. Okreň a osoľ.

Krok 3Po upečení nechaj bataty vychladnúť. Rozrež ich pozdĺžne na polovicu a vydlab stred.

Krok 4Stredy upečených batatov rozmiešaj s pripravenou zmesou, ktorou ich napokon naplň.

Krok 5Posyp syrom a vlož ešte na chvíľu do trúby, aby sa syr roztopil.

Krok 6Podávaj s čerstvou zeleninou.

Komentovať