25 min 4 5 €
Chutné špagety „Alfredo“ aj bez mäsa
Vieš aký je trend na rok 2019? Jesť oveľa menej mäsa! Stravovať sa pritom môžeš stále chutne a plnohodnotne. Vyskúšaj napríklad tieto jednoduché, no extrémne dobré špagety. Všetky suroviny sa ľahko dajú nahradiť vegan alternatívami. Slávnostný obed jak lusk :)
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
400 g špagiet
250 g šampiňónov
550 ml mlieka (môže byť rastlinné
sójové/ovsené/mandľové...)
50 g syra
špenát
lyžica hladkej múky (na zahustenie, nemusí byť)
olivový olej
3 čl masla
soľ, korenie podľa chuti (čierne korenie, bazalka, oregano)
Tip po študentsky
Ak chceš hustejšiu omáčku, pridaj viac syra. Cestoviny môžeš nakoniec ozdobiť čerstvou bazalkou.Postup Príprava: 5 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Pokrájané šampiňóny podus do zlatista na olivovom oleji.
Krok 2Pridaj špenát a ešte chvíľu podus, kým sa scvrkne a pustí šťavu.
Krok 3Hotové šampiňóny odlož, šťavu ponechaj na panvičke, z nej si pripravíš omáčku.
Krok 4Pridaj trošku masla a nechaj rozpustiť spolu s výpekom na slabom ohni.
Krok 5Pridaj múku a vytvor zápražku, do ktorej postupne pridávaj soľ a koreniny.
Krok 6Nakoniec prilej mlieko a miešaj, kým začne omáčka hustnúť.
Krok 7Nechaj zmes variť na miernom ohni, dokým nezačne bublať.
Krok 8Nakoniec pridaj syr a ešte chvíľu na miernom ohni omáčku poriadne premiešaj.
Krok 9Hotovú omáčku premiešaj v mise s uvarenými špagetami a podávaj.