40 min 6 10 €
Sýte krémové cestoviny so špenátom a kozím syrom
Hľadáš recept na obed, ktorý budeš mať do hodiny hotový? Si takmer na správnom mieste – už sa len presunúť za kuchynskú linku. Cestoviny sú chutné a sýte. Priprav si však veľký hrniec, mysleli sme totiž vo veľkom. Cestoviny sme tlačili do hlavy ešte ďalšie 3 dni, no vôbec nám to nevadilo. Sú jednoducho senzačné.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
Balenie kukuričných cestovín
1 liter zeleninového/slepačieho vývaru
200 g kozieho syra
150 g syru Grana Padano
2 veľké hrste špenátu
Čierne korenie
Neaktívne droždie
Tip po študentsky
Vyšperkuj cestoviny lyžičkou neaktívneho droždia, ktoré podčiarkne ich chuť.Postup Tepelná úprava: 40 min
Krok 1Vo veľkom hrnci osmažíme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak.
Krok 2Prilejeme vývar a pridáme cestoviny, chvíľu necháme variť.
Krok 3Keď cestoviny trochu zmäknú (avšak nie úplne, aby sa nepotrhali), pridáme kozí syr a 100 g nastrúhaného Grana Padano. Okoreníme.
Krok 4V závere pridáme špenát, cestoviny pomaly a poriadne premiešame a necháme úplne zmäknúť.