55 min 8 5 €
Nízkokalorická pizza z karfiolového cesta
Milovanú pizzu si môžeš vychutnať aj bez výčitiek. Zabudni na predsudky o karfiole. V tomto prevedení je to výborná, zdravá a maximálne chutná kombinácia. Priprav si pizzu z karfiolového cesta.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
hlávka karfiolu
2 vajcia
parmezán alebo iný strúhaný syr
bazalka
oregano
soľ a čierne korenie
Tip po študentsky
Chutnou kombináciou na tejto pizzy je špenát, sušené rajčiny a mozzarella.Postup Príprava: 15 minTepelná úprava: 40 min
Krok 1Karfiol rozdeľ na menšie hlávky a rozmixuj v mixéri na jemnol
Krok 2Trúbu predhrej na 190 stupňov. Rozmixovaný karfiol daj do vhodnej nádoby a peč 15 minút.
Krok 3Po upečení nechaj mierne vychladnúť, vlož karfiol do čistej handry a poriadne vyžmýkaj, aby si ho zbavil vody.
Krok 4Následne do karfiolu pridaj 2 vajcia, bazalku, oregano, syr, posoľ a okoreň, poriadne premiešaj.
Krok 5Najlepšie kruhovú panvicu vhodnú do rúry oblož papierom na pečenie, pomasti troškou olivového oleja.
Krok 6Zmes vysyp na papier a povytláčaj rovnomerne tak, aby pokryla celý povrch panvice s hrúbkou 0,5 cm.
Krok 7Peč ďalších 15 minút pri 190 stupňoch.
Krok 8Následne oblož obľúbenými ingredienciami a nechaj zapiecť ďalších 10 / 15 minút.
Krok 9Podávaj :)