Chutné špagety „Alfredo“ aj bez mäsa

0 / 5

25 min 4 5 €

338

Chutné špagety „Alfredo“ aj bez mäsa

Vieš aký je trend na rok 2019? Jesť oveľa menej mäsa! Stravovať sa pritom môžeš stále chutne a plnohodnotne. Vyskúšaj napríklad tieto jednoduché, no extrémne dobré špagety. Všetky suroviny sa ľahko dajú nahradiť vegan alternatívami. Slávnostný obed jak lusk :)

Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam

400 g špagiet

250 g šampiňónov

550 ml mlieka (môže byť rastlinné

sójové/ovsené/mandľové...)

50 g syra

špenát

lyžica hladkej múky (na zahustenie, nemusí byť)

olivový olej

3 čl masla

soľ, korenie podľa chuti (čierne korenie, bazalka, oregano)

Tip po študentsky

Ak chceš hustejšiu omáčku, pridaj viac syra. Cestoviny môžeš nakoniec ozdobiť čerstvou bazalkou.

Postup Príprava: 5 minTepelná úprava: 20 min

Krok 1Pokrájané šampiňóny podus do zlatista na olivovom oleji.

Krok 2Pridaj špenát a ešte chvíľu podus, kým sa scvrkne a pustí šťavu.

Krok 3Hotové šampiňóny odlož, šťavu ponechaj na panvičke, z nej si pripravíš omáčku.

Krok 4Pridaj trošku masla a nechaj rozpustiť spolu s výpekom na slabom ohni.

Krok 5Pridaj múku a vytvor zápražku, do ktorej postupne pridávaj soľ a koreniny.

Krok 6Nakoniec prilej mlieko a miešaj, kým začne omáčka hustnúť.

Krok 7Nechaj zmes variť na miernom ohni, dokým nezačne bublať.

Krok 8Nakoniec pridaj syr a ešte chvíľu na miernom ohni omáčku poriadne premiešaj.

Krok 9Hotovú omáčku premiešaj v mise s uvarenými špagetami a podávaj.

Komentovať