3 €
Hustá rajčina – rajčinová polievka s mozzarelou a kyslou smotanou
Jeseň nám už klope na dvere a prichádza čas polievkových hodov, ktoré ulahodia brušku, no potešia aj tvoje chuťové poháriky. Polievka nielen zasýti, ale aj dostatočne zahreje. Dnes tu máme recept na „Hustú rajčinu“. Prívlastok získala vďaka svojej konzistentnej variabilnosti. Veď sa presvedč sám.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
olivový olej
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
soľ
cukor (trstinový/biely/kokosový)
čierne korenie
500g pasírovaných paradajok
500 ml zeleninového bujónu
1 mozzarella
1 kyslá smotana
bazalka (čerstvá/koreninová)
Tip po študentsky
Ak si vášnivým milovníkom rajčín, môžeš zabiť dve muchy jednou ranou a časť polievky využiť na prípravu omáčky do cestovín. Stačí pridať za hrsť múky alebo smotany pre hustejšiu konzistenciu. Niekto to rád pikantné, preto môžeš pridať štipku chilli korenia.Postup
Krok 1Na olivovom oleji nechaj speniť na drobno nakrájanú cibuľku a prihoď pretlačené strúčiky cesnaku.
Krok 2Následne pridaj pasírované paradajky, zeleninový bujón, soľ, cukor a čierne korenie podľa chuti. Za občasného miešania nechaj variť 15 minút na miernom ohni.
Krok 3Mozzarellu si nakrájaj na kocky a vlož na spodok misky/taniera. Pre lepšiu chuť a dozdobenie, pridaj lyžicu kyslej smotany a štipku bazalky.
Krok 4Dobrú chuť!