25 min 5 5 €
Brokolicový krém – hustá polievka bez múky
Krémové polievky sú na chladné dni ako stvorené, zahrejú a výdatne zasýtia. Ak sa aj u teba v zime zvyšuje konzumácia tekutých jedál, vyskúšaj náš recept na chutný brokolicový krém. Dozaista oceníš jeho zloženie, ktoré sa šikovne vyhýba výskytu múky a iných (pre žalúdok) ťažkých surovín.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
0,5 l zeleninového vývaru = 1 bujón
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 stredne veľká mrkva
1 zeler
1 brokolicová hlávka
Mlieko
Kyslá smotana
Tvrdý syr
Soľ
Mleté čierne korenie
Tip po študentsky
Pre ozdobu a chrumkavosť, opeč nadrobno nakrájaný chlebík na kvapke olivového oleja, ktorým následne posypeš hotovú polievku.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 15 min
Krok 1Brokolicu si nakrájaj a dôkladne premy.
Krok 2Do zeleninového vývaru pridaj nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler.
Krok 3Nechaj 5 min. prevrieť.
Krok 4Pridaj brokolicu, štipku soli, čierneho korenia a 250 ml mlieka. Nechaj pod pokrývkou prevrieť cca 10 min. (do zmäknutia).
Krok 5Následne pridaj polievkovú lyžicu kyslej smotany, dôkladne premiešaj a celú polievku rozmixuj do krémova.
Krok 6Na záver (podľa chuti) pridaj nastrúhaný tvrdý syr.