30 min 6 5 €
Krémová hokkaido polievka – jesenná vitamínová bomba
Nástup tekvicovej sezóny hlásia všetky supermarkety, ktoré majú letáky aj regály plné tejto jesennej potraviny. Využi to a priprav si doma túto rýchlu, chutnú a zdravú krémovú polievku z hokkaido tekvice, ktorá je plná vitamínov. Tvoje zdravie poteší vitamín A, draslík, vápnik, železo, horčík ... Vhodná je pre ľudí s cukrovkou a vďaka nízkym kalóriám aj pre kohokoľvek, kto chce zhodiť nejaké to kilečko.
Ingrediencie ♢ Nákupný zoznam
1 kg hokkaido tekvice
2 mrkvy
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
kurací/zeleninový vývar (nemusí byť)
200 ml mlieka
soľ, korenie
štipka bazalky
štipka muškátového orieška
Tip po študentsky
Tekvicovo-mrkvová polievka má pomerne sladkú chuť. Mrkvu môžeš preto nahradiť zemiakmi.Postup Príprava: 10 minTepelná úprava: 20 min
Krok 1Nakrájaj tekvicu, mrkvu a cibuľu na drobné kúsky a restuj ich chvíľu na oleji. Tekvicu nemusíš šúpať.
Krok 2Prilej vývar alebo vodu tak, aby bola zelenina ponorená, a var ju až do zmäkknutia (približne 20 minút).
Krok 3Rozmixuj polievku ponorným mixérom.
Krok 4Prilej mlieko a dochuť podľa seba.
Krok 5Servíruj s opraženými tekvicovými semiačkami. Polievku môžeš pokvapkať aj smotanou alebo tekvicovým olejom.