5 jednoduchých DIY vychytávok pre lenivcov, ktoré skrášlia každý intrák

Intrákové izby často krát nebývajú tým najvábnejším prostredím, hlavne na slovenských univerzitách. Ak patríš k tým, ktorí nepovažujú za vrchol výzdoby plagáty random rozlepené po stenách a po skriniach, máme pre teba zopár maximálne jednoduchých, no nanajvýš efektných dúitjorself tipov na výzdobu nielen intrákovej izby.

Fotorámčeky na špagátoch

Žiadna novinka, určite si to už niekde videl. Také jednoduché a ako parádne to vyzerá, však? Tak prečo si nevytvoriť jednu spoločnú špagátovú fotostenu napríklad so spolubývajúcimi? Budeš na to potrebovať len špagát, štipce a vhodné umiestnenie. Špagát môžeš uviazať napríklad o poličku a skriňu. Ak ho nemáš o čo uviazať či prilepiť a máš chuť na niečo viac fancy, zožeň si väčší starý rám obrazu, do ktorého špagát pouväzuješ a následne rám položíš napríklad na stôl. Na internete nájdeš určite mnoho šikovných videonávodov, ako na to.

diy-fotostena-zo-spagatu

Jednoduchší spôsob realizácie

diy-fotostena-zo-spagatu

Tip pre tých, ktorí majú možnosť navŕtať do steny klinčeky

fotostena-s-ramcekom-zo-spagatom

Špagátová fotostena v rámčeku

Recyklácia sklenených „nádob od uhoriek“

Určite ich máš kopu, pretože mamka ti do nich každú nedeľu balí slepačí vývar. Tebe je ich ľúto vyhodiť vo viere, že jej ich raz donesieš domov ale sám v kútiku duše vieš, že to nespravíš. Daj im nový život! Sprav si z nich napríklad vázu na kvety, svietnik, či nádobu na perá a ceruzky. Vyzdobiť ich môžeš rôznymi nálepkami. Nezabudni ich však poriadne vyumývať, nech nemáš v izbe nechcený uhorkový osviežovač vzduchu.

vaza-z-uhorkoveho-pohara

Váza zo zaváraninového pohára ozdobená jednoduchými nálepkami

svietnik-zo-zavaraninoveho-pohara

Svietnik vyzdobený s kamienkami. Horľavým ozdobám sa radšej vyhni.

stojan-na-pisacie-potreby

Stojany na písacie potreby

Kartónový botník

Prečo kupovať skrinky a stojany na topánky v obchodoch, keď si môžeš vyrobiť svoj vlastný v štýle zero-waste? Navyše vyzerá veľmi kreatívne. Budeš naňho potrebovať zopár starých nepoškodených kartónov a farebné papierové lepiace pásky. Podrobný návod nájdeš tu.

kartonovy-botnik-na-topanky

Svetelná reťaz z take-away pohárikov

Krásny nápad pre šikovnejšie ručičky. Ak si milovník kávy a dopraješ si ju kdekoľvek na cestách, použitým pohárikom vieš dať nový zmysel. Pozri si návod od šikovnej americkej blogerky. Vieme si predstaviť, že fungovať by mohli aj tégliky od jogurtov.

svetelna-retaz-z-jednorazovych-poharov

Organizátor písacích potrieb z roliek z wc papiera

Vezmi krabicu, oblep ju pekným papierom, nálepkami, alebo ju pomaľuj. Zhromaždi rolky z toaleťáku, natlač ich do krabice, vlož do nich všetky svoje písacie potreby a máš hotovo. Veru, v jednoduchosti je najväčšia krása.

stojan-na-pisanie-potreby-z-krabice-a-roliek-z-wc-papiera

Podobné články

Komentovať