Toto sú TOP akcie leta 2018. Na ktorej nebudeš chýbať?

Slovensko je síce malá krajina, no plná super ľudí, zábavy a dobrej hudby. A kedy inokedy sa najlepšie počúva hudba, ak nie v lete pod stanom, s dobrým vychladeným pivom a partiou kamošov. Pripravili sme pre teba prehľad TOP najväčších festivalov, spolu s ich naj interpretmi, lákadlami a informáciách o vstupnom.

Kvetinky a hipsteri (10.-11.8.2018 Grape Festival)

(Foto: Patrik Gubiš, musicpress.sk)

Ak ťa baví alternatíva a móda, poď na Grape. Ten je podľa nás taká malá Coachella, ktorá bude vyzerať super na Instagrame. Organizátori každoročne myslia práve na túto sociálnu sieť, a tak pre teba nachystajú super inštalácie a predmety pre fotenie tých najlepších festivalových selfíčiek. Na Instagrame bude dobre vyzerať aj video z vystúpenia Alt-J alebo Kodaline a mnohých ďalších.

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BXvxfv8HJK6/?tagged=grapefestival“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Grape je dokonca jediný festival, ktorý má už teraz zverejnených nielen interpretov, ale aj kuchyne, na ktoré sa môžeš tešiť. Fest myslí na bezlepkáčov, vege ľudí, no prinesie aj jedlá chutí z celého sveta a  nezabúda ani na mäso.

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BXumvnaFJYt/?tagged=grapefestival“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Lístok je v cene 59 €.

Nehejtuj, vyskúšaj (29.6.-30.6.2018 Topfest)

(Foto: auhudba.sk)

Vieš, ako sa hovorí, dvakrát vyskúšaj, raz hejtuj. No dobre, nie je to celkom tak, ale mohlo by sa z toho stať pravidlo. Topfest má dlhoročnú tradíciu na Slovensku, aj keď ho voľakedy vnímali za svoj domov na pár nocí skôr fanúšikovia tvrdšej hudby, v súčasnosti sa  jeho smerovanie zmenilo a nájdeš tam všehochuť. Ak chceš vedieť, za čo teraz stojí, vyskúšaj si to. Festivalová atmosféra ťa aj tak istotne neminie, aj keď už neznejú na Topfeste také zvučné mená, ako bolo zvykom. Vypočuť si však budeš môcť napríklad Kabát, The Asteroids Galaxy Tour, Amaranthe alebo The Great Malarkey, Clawfinger či naše kapely – Tublatanku a Horkýže Slíže.

(Foto: trencinregion.sk)

Nezabudni, že tento rok sa fest presúva z Piešťan na Zelenú vodu. Takže sa vracia k svojmu pôvodnému miestu. To je velikánska výhoda. Po suchom piešťanskom letisku, kde nebol ani jeden strom, budeš odrazu skrytý pod peknou zeleňou. Alebo čo je viac, ako sa po dobrom koncerte schladiť vo vodnej nádrži?

Cena vstupenky je momentálne ustálená na cene 40 € na dva dni. Jednodňová ťa bude stáť 25 €.

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BeWYNrMh8a6/?tagged=topfest“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Jamajka na Slovensku (Uprising 24.-25.8.2018)

(Foto: bombing.eu)

Ak rád oslavuješ, priprav sa na Uprising a jeho jedenáste narodeniny! Tešiť sa môžeš na super hudbu na vlnách tradičnej trojfarebnej jamajskej vlajky. Inner circleMighty diamonds sú na teba už pripravení.

Chýbať nebude ani kopec dobrého jedla a vychytané stánky. Aj v tomto prípade je veľkou výhodou prírodný areál s jazerom a wakeboardami. Pripravený by si však mal byť na daždivé počasie, ktoré väčšinou nešťastne príde vždy počas Uprisingu.  Nezabudni si preto ku karimatke a nepremokavému stanu pribaliť aj dobrú náladu a gumáky. Alebo sa na to celé vykašli a uži si to celé ako „nature“ človek s nadhľadom rastafariána.

Využi zľavený lístok za 45 €, ten sa bude do termínu festivalu zdražovať ešte dvakrát a finálna cena bude 55 €.

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BgWi0MIFvcn/?tagged=uprisingfestival“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Vychilluj sa do Pohody (5.-7.8.2018 Pohoda festival)

(Foto: pohodafestival.sk)

Znie to síce ako klišé, no keď chceš zažiť v lete pohodičku, vychillovať sa v literárnych stanoch, na neznámych zahraničných internetoch, ktorí prekvapia, zvoľ si Pohodu. Mnoho ľudí láka na tento festival práve jeho atmosféra, vynikajúce jedlo, super prednášky a v neposlednom rade, samozrejme, aj hudba.

Tento rok vystúpi na pohode napríklad The Chemical Brothers, Jamie Cullum alebo výborná LP. Ak však chceš v lete zažiť len koncerty a počas festivalu zvládneš aj rozmýšľať,  Pohoda je pre teba určite to pravé. Zaujímať a inšpirovať ťa môže napríklad nový partner festivalu s názvom HubHub. Ten si pre teba chystá stan plný startupov, technológií a inšpiratívnych diskusií. A stále platí: festival Pohoda jednoducho musíš absolvovať aspoň raz za život.

Gastronómia na Pohode (Foto: menucka.sk)

Na lístok potrebuješ síce o niečo viac, no 99 € neznie až tak zle, keď si celý rok tvrdo makal. Priamo na mieste ťa vyjde 119 €.

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BgmJ6uqgLFm/?tagged=pohodafestival“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Ochutnaj niečo nové (3.-4.8.2018 Festival Atmosféra)

Začiatkom augusta máš možnosť zažiť aj festival s menej známym menom, no my mu predpovedáme veľkú budúcnosť. V obci Hontianske Nemce si môžeš na otvorenej lúke obklopenej vinicami vychutnať interpretov ako Jana Kirschsner, PARA či Malatata. Okrem skvelého hudobného programu na teba čakajú diskusie, workshopy, premietanie filmov, čítačky či handmade market. Ak máš chuť načerpať trochu alternatívnej kultúry a odreagovať sa zároveň na skvelých koncertoch, festival Atmosféra bude pre teba ten pravý.

Viac info na: www.festivalatmosfera.sk

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BkatgysBzde/?tagged=festivalatmosfera“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bigfnjdg4oY/?tagged=festivalatmosfera“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Všehochute

Okrem veľkých festivalov však na Slovensku toto leto môžeš ísť aj na lokálne akcie. Tých je v každom meste hneď niekoľko. Turné chystá napríklad skupina IMT Smile, zastavia sa v Prešove, Nitre či v Martine. Ak patríš ku klasikom a rád si na akcii zaskáčeš, nevynechaj Slížovicu v Nitre, ktorú už 7. rok organizuje kapela Horkýže Slíže. Tento rok si zase môžeš pozrieť aj našu rapovú scénu na Hip Hop Žije (Bratislava, Duchonka, Domaša), či rockovú a metalovú na Terchovskom budzogáni (Terchová).

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/7FQlxmF0a6/?tagged=terchovskybudzogan“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Ak máš rád alternatívu a rád podporíš rozbiehajúce projekty, choď napríklad na Skapal pes fest 2018, na jeho webe sa píše: „Sú iné festivaly, väčšie, krajšie, chrumkavejšie, niekde máš vstupné drahé, niekde máš hviezdy a blikajúce záchody, niekde máš kontroly jak na letisku, niekde majú dačo iné. My sme sa rozhodli tak. Chceme, aby v Trebišove a našom okolí existovalo miesto, kde sa ľudia dobre cítia.“ Clean bandit alebo Tom Odel sú zase zahraničnými lákadlami pre fanúšikov dobrej hudby, ktorých u nás tiež nájdeš toto leto.

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BKA7tYzgGld/?tagged=skapalpesfest“ hidecaption=“false“ width=“612″]

Keď si už vyberieš hocičo, určite sa zabavíš. Atmosféra festivalov je nezabudnuteľná a môžeš z nej potom žiť ešte zvyšok roka. Toľko energie a dobrých ľudí, ktorí sa chcú baviť, na jednom mieste inde nenájdeš. Tak neváhaj a využi leto naplno.

Prečítaj si našich 5 tipov na opicu, ak by sa zábava „príliš“ rozšupla 😀

Podobné články

Komentovať