Zaži mesto ako domáci: Čo robiť v Nových Zámkoch

Aj menšie mestá majú svoje čaro. Nové Zámky sú mesto tak akurát. Dosť malé na to, aby si ho pochodil peši, dosť veľké na to, aby si sa tu nenudil. Väčšina mesta však bola zničená bombardovaním počas druhej svetovej vojny, preto tu historické pamiatky nehľadaj. Nájdeš tu však milých ľudí a super voľnočasové možnosti.

nove-zamky-namestie

Kam na kávu?

Ak máš chuť na priemernú kávu, máme super správu. Kaviarní je v Nových Zámkoch ako maku. My ti však chceme dať tip na miesta, kde káva chutí a vonia ešte lepšie vďaka jedinečnej atmosfére.

Jedným z nich je Old School House Caffe v rustikálnom štýle s vintage atmosférou. Okrem kávy a výborných limonád si tu zamaškrtíš aj na raw tortičkách.

old-school-coffee-nove-zamky-kaviaren

Ak hľadáš exotiku, zájdi sem. Moderná kaviareň Café Trieste podáva kávu z výberových plantáží Strednej a Južnej Ameriky ako i centrálnej Afriky. Proste kvalitka.

caffe-trieste-nove-zamky-kaviaren

Kam na pivo

Ako sme už spomínali – mesto akurát. Dosť veľké na to, aby tu boli kvalitné bary a zároveň dosť malé na to, aby si si pripil na zdravie s miestnymi štamgastmi v krčmách. Mesto však ponúka aj viac – nájdeš tu Pivovar Zámčan, kde ti načapujú kvalitné remeselné pivo.

pivovar-zamcan-nove-zamky-kam-na-pivo

Kam za jedlom?

Ak obľubuješ ázijské chute, Noodle Wok Soup Sushi je povinnosťou. Výborné jedlo, príjemná atmoška, milý personál. Toto miesto si zamiluješ.

zdrave-azijske-jedlo-nove-zamky

Kam za kultúrou?

V meste sa konajú kultúrne akcie na rôznych miestach. Za zmienku však stojí zrenovované kino Mier, kde sa premietajú filmy aj s maďarským dabingom.

Kam za zábavou?

Ak sa chceš vyskákať na elektronickú hudbu, zavítaj do W CLUB-u, ktorý je zvyčajne okupovaný mladšou generáciou. Tá staršia sa baví zvyčajne v Irish Castle Pub, ktorý je cez deň reštauráciou, v noci diskotékou. Ak máš šťastie, môžeš vychytať cez víkend fajnú oldiesku.

oldies-party-irish-castle-pub-nove-zamky

Kam do prírody?

Mesto leží na brehu rieky Nitra, pozdĺž ktorej sa tiahne hrádza s cyklotrasou – obľúbené miesto bežcov, cyklistov a korčuliarov. Trasa začína pri lesoparku Berek, kde sa môžeš poprechádzať v tieni listnatých stromov. To sa hodí najmä v lete – Nové Zámky patria k najteplejším miestam Slovenska.

Čerešňová ulica, pozdĺž ktorej sa tiahne upravená hrádza, je plná športových možností. Dušu vypotíš v Street workout parku, na basketbalovom, volejbalovom ihrisku či na tenisových kurtoch. Hrádza ťa zavedie až na Sihoť, kde sa zase nachádza obľúbený skatepark.

skate-park-nove-zamky

Toto nevynechaj

Ak máš rád pohodlíčko, vankúše, čajíky a orientálny štýl, navštív Čajovňu Cejlón. Malý tip, cez víkendy sa sem vyber čím skôr, tie najpohodlnejšie miesta sú o ôsmej už zväčša obsadené.

cajovna-cejlon-nove-zamky-pohodlne-posedenie

Ak mesto navštíviš počas leta, určite zájdi na termálne kúpalisko Štrand Emila Tatárika, kde ťa čaká až 9 bazénov a rôzne iné atrakcie.

Páčil sa ti článok? Prečítaj si, čo robiť v Nitre.

Best of Nové Zámky na Instagrame

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BnlDqIgn2b1/?tagged=novezamky“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BnEccN2HgFY/?taken-by=novezamky24″ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bm5WOyhHryP/?taken-by=novezamky24″ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BniozcKAo86/?tagged=novezamky“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BnN6goiH3oa/?tagged=novezamky“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bl7lcAYHMIR/?taken-by=novezamky24″ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bm5sbJzA32u/?tagged=novezamky“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BlvGPC2nSJY/?taken-by=novezamky24″ hidecaption=“false“ width=“612″]

Titulná fotka: novezamkyfotoalbum.sk

Podobné články

Komentovať