Zaži mesto ako domáci: Čo robiť v Komárne

Leto je ideálnym obdobím na potulky po Slovenku. Aby však tvoja návšteva nebola len o túlaní, pripravili sme teba mini ťahák, ktorý ti pomôže zorientovať sa v slovenských mestách. Naopak, ak si domáci, možno ťa inšpirujeme, prípadne keď sme vynechali miesto, ktoré tu podľa teba rozhodne malo byť, sem s ním 😊

Vitaj v Komárne

Bilingválne hraničné mesto, ktoré leží na brehu Dunaja, sa rozhodne oplatí navštíviť. Nájdeš tu krásne nádvorie, starú pevnosť a milých ľudí. Bonusom mesta je, že do Maďarska to máš na skok, a tak sa môžeš pochváliť, že si na svojich potulkách zavítal aj do (ne)ďalekej cudziny.

Kam na kávu

Ak fandíš retro štýlu, určite zavítaj do CAFE LARO Restobar & Vintage Gallery. Ďalšou fajnou, o čosi klasickejšou kaviarňou je Coool Bar.

Cafe LARO

Kam na pivo

Kvalitné víkendové večery sú All about dobrom pive. Preto, ak máš chuť na kvalitné pivo, zájdi do pivárne All about, kde si okrem kvalitného čapovaného či fľaškového piva dáš aj niečo pod zub. Cez víkend mávajú plno, preto tam radšej predtým zavolaj.

Kam za jedlom

Keď zhrešiť, tak poriadne. Boogie’s Pizza je útulná pizzeria, kde na pizzu nepotrebuješ vyliať tonu kečupu, aby chutila dobre.

Kam za kultúrou

Otázka znie kedy – posledný aprílový týždeň, keď sa konajú komárňanské dni. Vtedy sa pevnosť sprístupní aj verejnosti a celý týždeň sa tu konajú historické predstavenia.

Kam do prírody? – Na hrádzu či do strediska Apáli

Ak máš chuť rozhýbať kosti, zavítaj na hrádzu, ktorá sa tiahne pozdĺž rieky Váh. Na mŕtvom ramene Váhu zase nájdeš rekreačné stredisko Apáli, kde sa môžeš vyvaliť na slnko na štrkovo-piesočnatej pláži a dokonca sa aj okúpať na vlastné riziko. Takisto si tu zahráš volejbal či hádzanú.

Kam za zábavou

Ak máš chuť zatrsať si, zájdi do WEST 2.0, ktorý sa chytá na lepšie podniky. Človek sa tu cíti príjemne.

Uisti sa, že si nevynechal

Nádvorie Európy – nájdeš tu takmer celú Európu na jednom mieste.  Malé námestie je totiž tvorené rozkošnými budovami z , napríklad z Walesu, Vatikánu, Írska, Talianska či Transylvánie.

Špecialitka mesta

Keď budeš v Komárne, čekni, čo hrajú v kine Tatra. V Komárne je super renovované kino aj so sedačkami pre páry či dvojitými posteľami.

Páčil sa ti článok? Prečítaj si, čo robiť v Nitre 🙂

Best off Komárno na Instagrame

[instagram url=“https://www.instagram.com/p/BkoztKajlcI/?tagged=komarno“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bl9ya2QHnfZ/?tagged=komarno“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/Bl8t6ZAH16e/?tagged=komarno“ hidecaption=“false“ width=“612″] [instagram url=“https://www.instagram.com/p/BlsaOyVnz8K/?tagged=komarno“ hidecaption=“false“ width=“612″]
Podobné články

Komentovať